Măicuţă, de ce lumea fuge de Hristos?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragă măicuță Siluana,
Cu adevărat în lumea aceasta oamenii nu suferă mai tare de foame cât suferă foamea după Hristos. În fiecare există Hristos, Dumnezeu ,deoarece suntem fiecare în parte lumini ale celui care ne-a creat: „Înainte ca să fi ieșit din pântecele mamei tale te-am sfințit” Azi e nevoie ca Hristos sa fie viu mai mult ca niciodată în inimile noastre, deoarece vom fi judecați pentru Haina de ortodox pe care o purtăm dacă celălalt rămâne flămând după Hristos. Fățărnicia zilelor noastre este vina nepăsării noastre față de suflet și de ceea ce dorește sufletul: Viața în Hristos! Cine este acela în care trăiește Cuvântul lui Dumnezeu și să fie fățarnic?Acela cu adevărat este un om fericit. Bucuria cea mai mare a omului vine din lucrurile simple și din mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru darurile primite. Eu simt durere când încerc să mă bucur de lucrurile mici, deci nu știu acest lucru sau poate n-am învățat că în lucrurile mici e Dumnezeu. Omul are nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu ca să se hrănească: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. De ce Cuvântul Său hrănește?Pentru că e mereu viu și mereu adevărat. Sufletul cere viață, iar Cuvântul Său îi conferă sufletului putere să fie pus în aplicare. Ferice de acel om!!
Măicuță, de ce lumea fuge de Hristos?
Un copil rănit

Omul fuge de Hristos pentru că nu se îndură să renunțe la micile plăceri de câteva clipe, care par ieșiri din timp și din durere, și nu crede că Dumnezeu Se poate amesteca așa, în cele mai mici gesturi și gânduri ale noastre. Pe măsură ce omul descoperă că nu poate ieși din închisoarea dependențelor sale de lucruri pieritoare și dăunătoare în care se zbate, devine tot mai pregătit pentru a-L auzi și asculta pe Dumnezeu. Pe Dumnezeul Cel Viu Care-Și dă Viața Sa omului, și vine efectiv și Se sălășluiește în el, și trăiește cu el, toate ale sale: de la respirație până la Inspirație! Cu El, lecțiile pe care le ai de făcut devin liturghie! Cu El, relația cu părinții devine iubire, chiar dacă, de multe ori, răstignită! Cu El, păcatul devine moarte și ura păcatului devine o formă a nașterii de sus!
Lumea fuge de Hristos pentru că a ales să inventeze, crezând că e creator, surogate de hrană fie trupească (produse „identic naturale”), fie sufletească (artă și relații urâte și vulgare), fie duhovnicească (consumă ce le oferă duhurile întunericului)...
Lumea fuge de Hristos pentru că fuge de Dumnezeu dorind să-și fie sieși dumnezeu!
Tu alege Viața, Copil iubit, și moartea din tine va fi biruită de El, Biruitorul nostru, Domnul Iisus Hristos!
Cu drag și încredere și binecuvântare,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar