Am nevoie de o „merindă” duhovnicească

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragă măicuță Siluana,
Am nevoie de o „merindă” duhovnicească. Care e starea de predare a durerii lui Dumnezeu. Că eu o predau, dar întradevăr mai vin reproșuri. Aș dori din nou să fiu copil, să trăiesc frumos copilăria, aș dori să dau timpul înapoi, cam asta e reproșul subtil.
Să Îl întreb cum ați spus: Cum să ies din acest blestem?
Îmi imaginez că starea de predare este să simți bucurie în suflet după ce i-ai arătat lui Dumnezeu acestea. Dar eu nu ajung acolo Măicuță... ufff.
Întradevăr simt durere, dar nu ajung să simt bucurie. Poate o ușurare a durerii... sau de fapt o înăbușire... chiar nu știu. Ufffff...
Cu multă nerăbdare la răspunsul dumneavoastră,
Copilul rănit

Câtă vreme vei dori să nu fi trăit ce ai trăit, nu scapi de suferință, iar suferința aceea e „rea”, nu e spre Viață, ci spre moarte. De ce e „rea” suferința pe care o trăiești când ți-ai dori să fii din nou copil și să trăiești frumos? Pentru că îți risipește energia vieții pe dorințe imposibil de împlinit. Dorința e rea, nu durerea. Și e rea și pentru că, în fapt, e o ținere de minte a răului îndurat și o readucere a lui în amintire ori de câte ori ai nevoie să-ți scuzi pornirile sădite atunci, de abuzatori, în tine. Acel rău nu mai e prezent și e ireversibil. Dar, iată, cu el cu tot, tu ai clipe de bucurie, de plăcere, de satisfacții, de împliniri. Doar că acestea sunt otrăvite sau imediat stinse de deprinderile „rele” care se formează ca „antidot” la durerea de a nu putea schimba trecutul. Citește atent cuvântul Sfântului Naum și vei înțelege multe.
Ce avem nevoie să predăm lui Dumnezeu este durerea, care e o simțire prezentă și așteptarea ca Dumnezeu să o schimbe, să o vindece, să o transforme în naștere din nou, și nu să schimbe trecutul. Ce se va schimba oferind lui Dumnezeu ce ai, este că vei avea ce nu ai încă: eliberarea de tot ce a întrupat trecutul dureros în tine. Și asta o vei putea face numai dacă accepți tot ce ți s-a întâmplat și oferi lui Dumnezeu tot ce simți ca să-ți vindece simțirea și rănile. Asta e ce facem în sesiunea opt.
Vei simți libertatea de a-ți trăi viața frumos, în afara acestui blestem, și de a te bucura de ce ai acum! Așa vei face loc celor pe care le vei avea mâine!
Oare, înțelegi ce spun?
Cu rugăciune și încredere,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar