Rugăciunea pentru prieten(ie)

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragă maică Siluana,

De câteva luni am început să citesc de pe acest site şi mi-a fost de un real folos şi de mare mângâiere.

Mă numesc Denisa Georgiana, am 19 ani şi vorbesc cu un băiat, de vreo trei ani încoace. Relația noastră de prietenie s-a cam răcit, s-a cam „îmbolnăvit” din pricina necunoştinței şi a nepriceperii amândurora de a pune început bun pentru o continuare şi mai bună... Spun asta pentru că la început ne înțelegeam foarte bine, însă, acum, ispitele nu contenesc să apară şi ajungem să nu ne mai suportăm în unele momente şi să ne supărăm unul pe altul din tot felul de nimicuri... Am şi eu multe părți de vină (cicăleală, gelozie, egoism, insistență, nevoia de a se face cum spun şi cum cred eu, un fel de controlare - şi multe altele), are şi el (vederea părților mele rele, ascunderea unor lucruri, importante sau nu, dar şi alte lucruri pe care nu ar trebui nici măcar să le văd).

Încerc să mă controlez de la ce îl deranjează şi să evit să nu repet greşelile. Mă spovedesc şi împărtăşesc cât pot de des. Încerc să fiu cât pot de sinceră şi obiectivă cu mine şi cu el... iar marea mea durere şi neştiință este despre CUM ar trebui să mă rog? Căci zice şi el, şi sunt şi eu de aceeaşi părere, că trebuie să avem în vedere voia lui Dumnezeu cu noi. Totuşi, mi-e greu să înțeleg şi să accept din toată inima asta şi nici nu ştiu ce e de la Dumnezeu sau nu... Care este voia Lui? Cum o recunosc?

Vă rog din inimă să îmi spuneți cum ar trebui să mă rog în situația asta, cum să mă rog pentru el, pentru mine şi pentru relația noastră, pentru o relație de prietenie (adevărată), cel puțin.

Vă rog să mă pomeniți în rugăciuni pentru a putea primi, accepta şi adopta, cu inimă uşoară ceea ce ar trebui să fac!

Vă mulțumesc din inimă, anticipat!

Consider că prietenia voastră este într-un punct foarte important. Să nu vă despărțiți pentru că acum aveți ocazia să vă cunoașteți neputințele și să vă rugați fiecare la Dumnezeu pentru vindecarea sa. Numai în relație ne vedem neputințele. Numai celălalt ne ajută să vedem ceea ce conștiința noastră refuză, pentru că nu-i place. Așa că te rog să iei fiecare „defect” personal, să-l accepți și să-L rogi pe Dumnezeu să te vindece. În chiar momentul în care simți gelozie să strigi la Dumnezeu: Doamne, vino, vindecă sufletul meu de gelozie. Renunț la acest sentiment și la „plăcerile” pe care mi le oferă, pentru că aparține omului vechi și mă face nefericită.

La fel cu controlul, cu insistența și cu celelalte despre care mi-ai vorbit. Roagă-l pe prietenul tău, dacă vrea ca prietenia voastră să fie roditoare să facă același lucru.

E minunat că te spovedești și împărtășești des și te rog să folosești harul primit nu ca să te controlezi, ci ca să te vindeci.

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum poți lucra cu harul lui Dumnezeu spre vindecarea ta, te rog să lucrăm împreună seminarul iertării pe care îl găsești la noi pe site.

Te îmbrățișez cu rugăciune și încredere!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar