Cum putem explica şi înţelege că prin rugăciune putem să-i ajutăm pe cei adormiţi?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Cum putem explica şi înţelege că prin rugăciune putem să-i ajutăm pe cei adormiţi? Cineva mi-a dat răspuns la această afirmaţie că mântuirea e personală şi nu mai putem face nimic pentru cei adormiţi.
C.

Tot prin argumentul acelui cineva: mântuirea este personală şi exact din aceasta cauză rugăciunea noastră îi poate ajuta pe cei adormiţi. Numai că acel cineva confunda persoana cu individul. Dacă mântuirea ar fi individuală, n-ar mai fi nimic de făcut. Dar persoana e altceva, este existenţă în comuniune!

Cere de la Domnul să te lumineze ca să înţelegi şi citeşte pe Părintele Sofronie dacă poţi. Dar nu de "explicaţii" ai nevoie, om drag, ci de experimentarea puterii rugăciunii şi a comuniunii în propria ta viaţă şi inimă! Ai încredere în Sfânta ta Biserică mai degrabă decât în cineva şi vei cunoaşte direct, concret, ce înseamnă rugăciunea pentru cei adormiţi!

Cu dragoste şi respect şi pentru tine şi pentru acel cineva care se va bucura profund când va descoperi taina persoanei. Doar să vrea să ceară asta de la Domnul şi să nu mai accepte fără verificare explicaţiile date de alt-cineva!

Bucurie sfântă

M Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar