Aceste noi înţelegeri şi trăiri care mi-au schimbat inima m-au eliberat şi de sub tirania pretenţiilor

Versiune tiparTrimite unui prieten

Un moment pe care l-am trăit nu de mult, cu puțin timp înainte de separarea de soțul meu. A fost „pregătit” de o coborâre a mea în cotloanele din „mai adâncul” meu pe care, dacă e să o compar cu altele, a fost cea mai greu de îndurat-până acum! Am văzut acolo frică, invidie, gelozie, egoism monstruos - totul numai pentru mine, dorința de a poseda, de a fi eu dumnezeu, de a fi numai eu sursa altora de viață, de bucurie, de a-i închide în cutiuțe și de a mă folosi doar eu de ei și nimeni altcineva, neputința de a mă bucura de orice primeam pentru că nu venea așa cum dorințele mele obsedante cereau, apăsarea de a te găsi în locul acela, gustul de moarte și în același timp o lipsă totală de ...dorința de a fi Viu, de a fi eliberat, ca un fel de paralizie. Am fost conștientă de toate astea cât timp am stat acolo, cam o săptămână, și când am ieșit de acolo - nu știu cum pentru că nu eram în stare să cer nimic - l-am privit pe soțul meu cu alți ochi. Nu cu înțelegere, cum îl mai privisem înainte, ci cu ceva mai adânc de atât, ceva care nu l-a cuprins numai pe el, ci pe toți din viața mea - și nu numai - și acel ceva este că noi suntem una, cu adevărat asta nu mai ceva citit sau înțeles cu rațiunea, ci ceva ce am trăit!
E uimitor pentru mine cum toate aceste noi înțelegeri și trăiri care mi-au schimbat inima, m-au eliberat în același timp de sub tirania pretențiilor altora (sau ale mele) asupra mea, nu mă mai simt obligată să le îndeplinesc ca să-i fac pe ei mulțumiți sau fericiți - lucru de altfel imposibil, dar m-au ajutat să-i primesc în inima mea și să-i simt în mine. În legătură cu separarea asta, nu am ajuns aici ușor sau în graba, m-am luptat mult cu sentimente de vinovăție, de responsabilitate-pe care încă n-o înțeleg bine, cu înțelegerea Crucii pe care suntem chemați să o purtăm, a lepădării de sine, a dragostei și iertării - nu ca sentimente, ci ca alegeri libere, a dragostei de sine - de la care se pare trebuie să pornim, toate astea și altele, încă îmi sunt în afară, nu înlăuntrul meu și mă îndoiesc de multe; mi-e greu și cad deseori, și uneori rămân acolo, că-i mai ușor chiar dacă nu mai bine, dar am pus un alt început...
Îți sărut mâna, dragă Măicuță,
CC

Acum ai trăit o întâlnire cu Adevărul care te va face liberă dacă-ți vei lua crucea și vei urma Lui, pe Domnul fără cârtire, pe Calea noilor înțelesuri și lucrări!
Curaj!
Nu ne putem vedea cum suntem fără Lumina Lui! Și nu putem deveni așa cum ne dorim, fără Mila Lui!
Cu drag și prețuire,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar