Minune

Versiune tiparTrimite unui prieten

În seara asta s-a întrerupt curentul și timp de aproximativ 75 de minute a trebuit să ne descurcăm cu o lanternă și multe lumânărele. Când a venit lumina în sfârșit am înțeles că uneori noi oamenii luăm un bun ca atare și uităm să ne bucurăm pentru lucrurile simple care ne fac viața mai frumoasă. Ar trebui să fim recunoscători pentru atât de multe.
Ar trebui să mulțumim lui Dumnezeu zilnic pentru:
- minunea de a fi;
- minunea de a fi iubit atât de mult de Dumnezeu, pentru jertfa Lui pe cruce, pentru mila Lui, răbdarea Lui, dulceața harului;
- minunea că putem vedea și marea și cerul și munții;
- minunea că putem respira aerul că sunt unii care săracii se chinuie să respire;
- minunea că putem merge, putem comunica, putem zâmbi;
- minunea că avem lumină în casă, că avem apa atât de aproape, că nu trebuie să scoatem apă din fântână, că comunicarea dintre oameni a devenit atât de ușoară.
Minunea zăpezii, minunea răsăritului și a apusului, minunea unui ghiocel, minunea diversității animalelor și pasărilor și plantelor.
Minunea unui zâmbet dăruit de un străin, minunea de a îmbrățișa pe cel drag când îi e greu și de a-i fi aproape fără să fie nevoie să rostești măcar un cuvânt, minunea prieteniei, a iubirii, minunea rugăciunii, a Spovedaniei, toate tainele, totul e minunat, să ne bucurăm. Minunea de a spune cuiva zâmbind bună ziua!
Prin asta mi s-a descoperit că sunt o Nerecunoscătoare.

Mă iertați dar bucuria aceasta e prea mare să o țin doar pentru mine!
Slavă lui Dumnezeu! Mulțumesc lui Dumnezeu că atunci când a revenit lumina (curentul electric) a luminat și mintea mea odată cu camera mea.
Și mai e ceva: de multe ori când citesc ce scriu alte suflete mă opresc trăsnită că parcă vorbiți cu gura mea, și citesc ce îmi descoperise Domnul și descopăr la alții și aflu ca prin întâmplare ce au descoperit și alții și uneori sunt atât de asemănătoare și toate se leagă de bucurie și de harul lui Dumnezeu... E adevărat: Dumnezeu vorbește prin sfinți (ca munții) dar adesea El vorbește și prin firișoare de nisip ca mine și ca mulți alții, poate fiecare punând bucățica lui de puzzle, un puzzle care arată doar un singur lucru: iubirea lui Dumnezeu față de noi!

Nimic nu e mai dulce și mai scump ca harul!
Nu mă uitați! Mă iertați!
Cu mult dor,
Cami Nicoleta

Minunile sunt permanente și pretutindeni, numai că noi nu avem încă ochi de văzut!
Slavă Domnului că ai văzut și ai mărturisit această minune și fie ca ea, și cele încă multe pe care le-ai amintit să-ți fie lanternă în momentele de ispită din partea depresiei sau dezamăgirii!
Cu încredere și rugăciune,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar