Merită să jertfești tot pentru o astfel de bucurie

Versiune tiparTrimite unui prieten

Mulţumesc măicuţă Siluana. Mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru toate. O Doamne, cuvântul mulțumesc este parcă prea mic ca să poată exprima ceea ce am simţit, dar altul nu ştiu. Ştiu că veţi înţelege.

Am uitat să adaug ceva foarte important la Mi-a venit să plâng de bucurie, dar mi-a fost ruşine să las lacrimile să curgă. Acolo în Biserică după ce s-a terminat rugăciunea "Doamne binecuvântează pe..." mi-a venit un gând cam aşa: merită să jertfeşti tot pentru o astfel de bucurie, dar n-a fost numai un gând, a fost în acelaşi timp și simţire, simţeam că este aşa. Apoi gândul și simţirea au continuat, merită să jertfesc plăcerea de a mă uita la goliciunea femeilor (Mă robeşte această patimă. Acum nu mă mai uit la pornografii, dar tot mai trag cu coada ochiului la cele ascunse ale femeilor și la cele arătate cu "dărnicie", prin modul în care se îmbracă unele femei, sărăcuţele. Am învăţat, prin mila Domnului, să zic Doamne binecuvântează pe această fată și dă-i gând bun să se îmbrace cuviincios și mă ajută și pe mine să nu poftesc la ea.), merită să jertfesc toate "plăcerile acestei lumi" pentru o astfel de bucurie. Doamne ajută-mă și fă gândul să se facă faptă.

Cu bucurie și recunoștință,

Gheorghe

Da, dragul meu Gheorghe, drag!

Merita să jertfeşti totul pentru o astfel de bucurie!

Cum profund spui, făcând porunca iubirii, a binecuvântării, în mintea noastră vin gânduri de la Dumnezeu care, primite, aduc și simţirea duhovnicească. Apoi omul alege liber dacă voieşte să jertfească orice plăcere pătimaşă pentru a dobândi și păstra mereu această bucurie. Aici e lupta cea bună a creştinului. Pe aici vine însănătoşirea omului, eliberarea lui din patimi și viaţa în bucuria de a fi om, bucurie pe care nu o ia de la noi nici o durere și nici un necaz pământesc.

Ce scrii tu, Gheorghe drag, e o metodă de luptă cu patima. E o cale de ieşire din dependențele aducătoare de boală și nefericire.

Acum, dacă vei continua lupta, vei descoperi, cu ajutorul harului, noi și noi metode de a birui ispitele, de a jertfi plăcerile care se insinuează și de a alege bucuria aceasta.

Dacă te vei spovedi și împărtăşi des, dacă vei citi zilnic din Sfintele Evanghelii și vei striga la Domnul în tot locul și timpul, într-un fel sau altul, vom avea ce să învăţăm de la tine iar tu nu te vei mândri cu asta pentru că tu știi în inima ta a Cui este lucrarea.

Te îmbrăţişez cu recunoştinţă și te aştept cu seminarul mai departe.

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar