Dar cât de mult am greșit pentru că m-a miruit?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Din bătrâni se știe că femeia în perioada ciclului menstrual nu are voie să intre în biserică. Eu nu prea sunt de acord cu acest lucru, nu pentru că nu îl consider un păcat, ci pentru că în acea perioadă nu pot merge la sfintele slujbe. De aceea, am mai întrebat în stânga și în dreapta și am găsit un răspuns care mi-a plăcut și mie. Putem să mergem la biserică, dar să nu sărutăm sfintele icoane, nici mâna preotului, să nu ne atingem de cele sfinte, ci să ne rezumăm la rugăciune. Eu am intrat în această perioadă și, pe deasupra, s-a întâmplat să mă și miruiască. Dintr-un îndreptar pentru spovedanie am aflat că trebuie să mărturisesc acest lucru. M-am mărturisit și de atunci nu am mai mers la biserică, dar îmi doresc mult să merg duminica la sfânta slujbă și în această perioadă. Mă tem că iar o să intru și nu vreau să-i mai spun duhovnicului meu despre asta. Mi se pare jenant. Prima dată am mărturisit foarte repede acest lucru, nici nu știu dacă a înțeles bine. Am trecut foarte repede, doar în treacăt.
Dar cât de mult am greșit, pentru că m-a miruit?
Multe persoane îmi spun că nu trebuie să mergem în această perioadă la biserică, dar eu îmi doresc mult.
Dacă nu vă deranjez prea mult, vreau un răspuns din partea dumneavoastră Măicuță, pentru că nu prea pot să vorbesc despre acest lucru cu duhovnicul meu, iar răspunsuri de la cineva „priceput” nu am de la cine să le primesc.
Sărut mâna Măicuță!
A

Eu am mai scris răspunsuri, am dat și în conferințe, pe tema asta și e bine să le citești și pe acelea.
Acum, tot ce ți-aș mai spune, ar fi doar niște cuvinte de la mine care pot fi imediat și temeinic contrazise sau chiar răstălmăcite pentru că această „problemă” este și a fost controversată în Biserică. Nu există o dogmă care să ne dea soluția, dar este Dumnezeu Duhul Sfânt Viu și lucrător în Sfânta noastră Biserică și ne-a fost dat tocmai pentru a ne învăța multe pe Cale atât prin duhovnicul nostru cât și direct, prin rugăciune și lucrarea Poruncilor date nouă de Domnul pentru a dobândi puterea de Viață de care avem nevoie.
Te rog, așadar, vorbește tu cu Domnul și cu Măicuța Domnului despre asta! Să stai în colțul tău de rugăciune și să arăți Domnului și Măicuței Sale ce simți și ce gândești și câtă nevoie ai de luminare. Vei primi răspuns de pace și bucurie în inima ta și vei ști ce să faci și vei simți ce este păcat și ce nu. Conștiința ta, curățită prin rugăciune și șederea în fața Domnului se va lumina, iar inima se va simți iubită și înțeleasă. Apoi, cu rugăciune, spune și părintelui duhovnic și cere binecuvântare ca să ai pace nestrămutată și să nu mai asculți de voci care nu ți se adresează ție.
Curaj!
Cu drag mult și respect,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar