Am avut un sentiment fantastic de reparație interioară în curs...

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna maică,
Vă mulțumesc.
Continui cu sesiunea opt, de câteva ori pe săptămână, când se poate, și o dată am avut un sentiment fantastic de reparație interioară în curs...
Am nădejde și încerc să îmi cer iertare pentru toate greșelile, văzute și mai ales simțite și nevăzute.
Durerile din cap, creier și crispările, blocajele, continuă.
Întâmplător sau nu, am răsfoit site-ul și, la porțiunea al-anon și am rămas mirat că, de fapt, prin sesiunea de iertare, am ajuns la o suferință din copilărie (o persoană dependentă de alcool), și că sunt și eu ca alți semeni care au aceste proiectări / legături prin care vor să dirijeze semenii și să pară, în ochii lor și în cei proprii, altceva decât sunt și simt. Și că singur mă chinui, și pe cei din jur. Și că provine nu din alegerea mea de acum, ci din acțiuni în care nu am avut libertate.
Ascult altfel acum Sfânta Liturghie, când fiecare cuvânt are importanța lui. Doamne ajută!
A

Făcând cu perseverență seminarul, încet, încet simțim cum lucrează harul la „repararea” noastră lăuntrică. De fapt, încă de când trăim primele furii sau spaime sau dureri, chiar și împotriviri, tot harul lucrează, dar atunci suferim pentru că ne „demolează”, ne răstoarnă toate zidurile de „apărare”, citește împotrivire la porunca lui Dumnezeu de a deveni așa cum ne-a gândit El.

Crispările și blocajele vor mai continua până ce vei avea curajul să te lași în mila lui Dumnezeu, până când vei înțelege că nu poți face nimic fără El și că nu poți controla evenimentele exterioare prin împotrivire.
Da, deprinderile care te chinuie și-i chinuie și pe cei din jurul tău le-ai dobândit pe când nu erai liber să alegi, dar acum ești liber să te lepezi de ele oricât de greu ar fi. Pentru asta a venit Domnul la noi ca să ne facă liberi, să ne dea adevărul Care ne face liberi și sunt tare bucuroasă că te întâlnești cu El în Sfânta Liturghie ca să-L iei cu tine apoi în toată viața ta.
Te rog să nu disprețuiești nici o formă de terapie a codependenței pe care o întâlnești pe internet sau în grupuri de suport, pentru că te ajută să descifrezi hățișul psihologic al deprinderilor bolnave ca să le arăți și oferi Domnului spre vindecare așa cum ne învață Sfânta Biserică.
Te îmbrățișez cu drag și încredere,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar