Doamne, unde greșesc??

Versiune tiparTrimite unui prieten

Unde greşesc???

Corectez și zic: Doamne, unde greşesc??

Încerc și fac poruncile, merg la Biserică, mă spovedesc, citesc acasă rugăciuni, mă feresc cât pot și nu păcătuiesc... aşa cât ştiu eu ce-i păcat... și totuşi nu simt bucurie, ba din contră, câteodată pic în apatie, lipsă de poftă de orice.

Ştiu acum că bucuriile pe care ţi le oferă viaţa asta de zi cu zi nu durează, ba chiar încep și le evit căci îmi spun că ce folos de îngheţată, ce folos de flori, ce folos de un pantof nou, de o excursie în străinătate, de iubit, de prieteni etc., căci acea bucurie trece imediat după, rămân cu o amintire plăcută, dacă e cazul, care se transformă în nostalgie și mă leagă de trecut.

Nu-mi văd rostul, nu-mi găsesc locul, deşi nu am a mă plânge de nimic, ba dimpotrivă, sunt răsfăţată de Dumnezeu.

Văd în jurul meu atâta necaz, suferinţă, sărăcie, boală și mi-i ruşine de starea mea de nemulţumire și împietrire sufletească dar nu pot avea bucurie. Acea Bucurie care să dureze și să nu depindă de ceva exterior.

Și stau și mă întreb unde greşesc, ce nu fac bine de nu vrea Dumnezeu să rămân în bucurie...

Ce-mi lipseşte? Ce este apăsarea asta de pe suflet, mohoreala asta? Este „cel rău” sau aici acela n-are nici o vină și-l acuz pe nedrept?

Nu ştiu sau nu pot să mă bucur. Îmi arată Dumnezeu de multe ori că există acea Bucurie, dar... nu durează.

Și ce-mi sună în mine ca răspuns la stările astea urâcioase este „Dacă Dragoste nu ai, nimic nu ai!” Ce-i de făcut?

Un om necăjit

PS... În timp ce completam câmpurile albe cu nume și adresă, dintr-un mesaj mai vechi calculatorul îmi punea automat... ”Mulţumire lui Dumnezeu!”- ăsta să fie și răspunsul???

Din câte se întrezăreşte printre rândurile mesajului tău eşti încă legată de trecut. încă jeleşti pierderile pe care le-ai trăit. Și când suntem în doliu nu simţim prea multe din cele ce nu sunt legate de durerea pierderii.

Apoi, dacă aşteptăm ca Dumnezeu să ne împlinească nişte dorinţe la care ţinem foarte mult, nu vom vedea mai nimic din celelalte daruri, nu le vom simţi „gustul” pentru că toată atenţia inimii e îndreptată în acea direcţie. Poate că la nivelul minții ne străduim să ne multumim cu ce primim, dar în adâncul inimii se află doar acea dorinţă. Până nu învăţăm să acceptam toate ca din mâna lui Dumnezeu și nu-I mulțumim (cum uimitor ţi-a „suflat” computerul) pentru toate nu vom dobândi bucuria sfântă.

Curaj, om drag!

Dacă ai dus cumva o viaţă mai tumultuoasă, care se cere curăţită prin pocăinţă curată, îţi recomand să dai mai multă atenţie durerii inimii decât să alergi după simţirea bucuriei. Bucuria vine prin cruce, prin sfâşierea inimii pentru viaţa înstrăinată de Dumnezeu sau de voia Lui. Că putem fi în Biserică, putem să postim, să ne spovedim, să ne rugăm, dar să nu trăim după voia lui Dumnezeu pentru că dorim și noi una sau alta, lucruri bune, de altfel.

Te îmbrăţişez, om necăjit, și te rog să ai răbdare cu sufleţelul tău până învaţă mai în amănunt rânduiala bucuriei,

Cu drag și încredere,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar