N-am crezut că a fi mamă e o „meserie” atât de grea

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragii mei,
 
Vă trimit poze cu Andrei, de-acum e mare, are patru kg, e sănătos, slavă Domnului şi l-am botezat de Paşte. Este o minune, ca un îngeraş, mi-e foarte drag să dorm cu el, mă caută prin pat şi se lipeşte de mine, mi-e drag să-l ţin în braţe, îi place la băiţă, râde, mă priveşte în ochi şi ascultă ce-i spun.
 
Eu sunt foarte fericită, am început să-l împărtăşesc, e cuminte în biserică, şi la Botez a plâns puţin, în rest însă a fost liniştit. Sunt obosită, noaptea tot prost dormim, mai dorm ziua cu el câte o oră, însă timpul meu e împărţit între mesele lui, schimbat, legănat, abia apuc să mănânc.
 
N-am crezut că a fi mamă e o meserie atât de grea, abia acum încep s-o înţeleg pe mama mea, e aşa de uşor să greşeşti, deşi îmi doresc să fac ce e mai bine pentru el. Am momente când mă înfurii pe el, din cauza oboselii sau mi-e greu să-l aud cum plânge şi mă gândesc la codependenţă, la injoncţiuni, la ce uşor pot gândi că e „rău”...
 
Incerc să-l iubesc necondiţionat, să nu mă supar când face cum vrea el, să nu-i vorbesc urât, nici măcar să nu gândesc de rău. Abia acum încep să-i iert pe părinţii mei că au fost şi ei oameni şi s-au enervat, m-au pedepsit, pentru că, deşi eu ştiu toate lucrurile astea, tot îmi este greu să am răbdare cu el.
 
Vă îmbrăţişez cu drag şi dor,
I.

Da, nu e ușor, dar Domnul dă har și putere și sunt bucuroasă că am apucat să lucrăm seminarul înainte de a începe această „meserie”!
Știu că vei birui!
E important să vorbești cu Andrei și după ce ai greșit, sau când greșești și să-i spui că-l iubești!
Apoi, să-i spui că-l iubești și când ești supărată pe el. Să-i spui că ești obosită sau supărată, dar că îl iubești. Să simtă asta. Să-ţi amintești că e adevărat că-l iubeşti, că e minunea ta, și viaţa ta. Şi asta va fi deajuns ca să capeţi răbdare. Și să ceri mereu și mereu ajutor de la Domnul, chiar în clipele de neputinţă.
Te îmbrățișez, vă îmbrățișez cu drag și rugăciune și binecuvântare,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar