Dacă ei nu mă vor înțelege, credeți că trebuie să-i ascult?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna Măicuță!
Am o mare tulburare sufletească, pentru că părinții mei nu m-ar înțelege. Sunt la facultate, dar eu vreau să mă călugăresc. Părinților nu le-am spus acest lucru. I-am spus doar surorii mele, dar ea a început să plângă de parcă aș muri. Parcă aș avea o boală incurabilă, iar doctorul i-a spus că în cel mai scurt timp voi muri.
Ce mă fac Măicuță? Dacă nu mă înțeleg părinții mei... Cred că o să le spun pur și simplu: „Scumpii mei părinți, vă iubesc mult, dar eu Îl iubesc mai mult pe Dumnezeu. Dacă mă puneți să aleg între voi și El, atunci să știți că eu am plecat. De acum înainte considerați-mă moartă.”
Cum să le spun Măicuță, căci ei vor să mă căsătoresc. Eu i-am luat cu încetul și le-am spus că nu mă voi căsători niciodată. Mama cred că speră să nu fie decât ceva trecător. Ea a suferit un episod de depresie, nici acum nu a reușit să treacă peste asta. După tratament, am crezut că va fi mai bine. A mers un timp, apoi iarăși s-a schimbat. Nu știu dacă poate să treacă peste asta.
Se pare că sora mea începe să înțeleagă, dar asta pentru că i-am spus că o să mă călugăresc într-un viitor mai îndepărtat, când părinții noștri nu vor mai fi. Mi-e greu pentru că nu pot să le spun adevărul, iar eu urăsc minciuna. Încerc să nu îi supăr, dar mint pe altă parte.
Plâng, plâng pentru că nu pot să le spun despre acest lucru. Nu mă vor înțelege.
Măicuță, cred că pe deasupra faptului că îi mint, am mai greșit cu ceva. L-am rugat pe Dumnezeu să îmi ia vederea, pentru că poate atunci părinții mă vor înțelege. Credeți că am greșit?
Sper să nu Îl supăr și pe Dumnezeu mai mult, pentru ca să mă ajute să duc hotărârea pe care am luat-o până la capăt.
Dacă nu le spun, credeți că greșesc mult?
Nu sunt singurul lor copil, ar trebui să îi consoleze acest lucru. Sora mea le va fi alături, dacă vrea Domnul asta.
Măicuță, dacă ei nu mă vor înțelege, credeți că trebuie să-i ascult?
Mulțumesc Măicuță pentru că m-ați ascultat!
Sărut mâna!
Andreea

Bun lucru dorești și dacă se va dovedi că e dorul inimii, și nu doar o dorință de moment, vei vedea cum se deschid căile sau cum vei primi putere să treci prin toate pentru a fi cu Domnul așa cum dorește inima ta. Iar dacă ți se va schimba gândul să nu te întristezi pentru că Îl poți iubi pe Domnul și din lume.
Acum, e foarte important pentru tine să te rogi pentru ca părinții tăi să-ți dea binecuvântarea la vremea potrivită. Această rugăciune și vorbire în taină cu Domnul despre dorința ta de a nu-ți face părinții să sufere dacă vei merge la mănăstire, va face minuni!
Apoi, e foarte important să începi să ai relații mai strânse cu viața de mănăstire: să te duci cât mai des, să stai prin vacanțe, să participi la viața de obște. Așa vei vedea „dinăuntru” cum e viața pe care o dorești acum și vei ști și la care mănăstire să mergi.
Și, un al treilea lucru foare important, ai mare nevoie să lucrezi la maturizarea ta emoțională. Să te împaci cu toate, să înveți să te cunoști, să accepți ce este de îndreptat în tine, să te pregătești pentru întâlnirile lipsite de plăcerile obișnuite ale vieții cotidiene...
Ți-aș recomanda să facem împreună Seminarul iertării și așa vom învăța multe împreună.
Te îmbrățișez cu dragoste și încredere,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar