Mi-am pus gând să mă lepăd de păcatele mele cele îngrozitoare

Versiune tiparTrimite unui prieten

Bună seara Măicuţă.
Iată-mă aici după o lungă pauză nesăbuită, căutând din nou la cuvântul dumneavoastră cel  totdeauna folositor tuturor. De puţin timp mi-am pus gând să mă lepăd de păcatele mele cele îngrozitoare şi care otrăvesc sufletul. Am ascultat o parte doar din filmele video de pe internet în care dumneavoastră ne sfătuiţi despre ceea ce ne este de folos şi ce nu, despre anumite aspecte ale fiecăruia din noi care influenţează viaţa noastră creştinească, ba, mai mult, m-am asemănat acelui beţiv care, scăpând de beţie s-a întors în bar ca să sărbătorească. Pe perioada Postului Mare am încetat să mai cad în păcatul onaniei cu un canon şi cu post şi cu rugăciune, dar totul am distrus într-o secundă după sfârşirea Sfântului Post din cauza amintirilor şi a minţii care reîmprospătează mereu subconştientul.
Am citit povestea băiatului curajos în care mă regăsesc ca o mănuşă şi aş vrea să răspund la propunerea dumneavoastră cu privire la o terapie pe această temă, o terapie izolată de restul, un grup al nostru, al celor care doresc a se lepăda de păcate strigătoare la cer şi amare pentru suflet. Sunt întru totul de acord şi aş vrea să particip şi eu cu credinţa, răbdarea şi nădejdea că oricât timp va dura PREFER SĂ MĂ CĂIESC ŞI SĂ PLĂTESC PENTRU PĂCATELE MELE AICI, ÎN ACEASTĂ LUME ŞI NU ÎN LUMEA CEALALTĂ unde suferinţa e cumplită şi în vecie. Vreau să învăţ dragostea de Dumnezeu şi să o aplic aici ca sufletele noastre să fie pline de slava Domnului Dumnezeului nostru şi a Maicii Preacurate Născătoare de Dumnezeu.
Azi am păcătuit de trei ori spre neputinţa mea şi nu ştiu câtă vreme mă va mai răbda Dumnezeu de aceea vreau să mă silesc să am ceea ce mă mântuieşte. Mă gândeam că atunci când îmi vine în gând să fac un păcat să scriu pe hârtie tot ceea ce îmi trece prin minte în acel moment încercând astfel să descarc acea furie şi păcat pe o bucată de hârtie ca să eliberez mintea, sper, de ceea ce întunecă părţile pozitive ale minţii.
Ne auzim curând şi FIE CA DRAGOSTEA DOMNULUI SĂ FIE PESTE NOI TOŢI! DOAMNE IISUSE ŞI PRESFÂNTĂ NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU MILUIȚI-NE PE NOI!

NOTA: Vă rog dacă doriţi, vă rog frumos să îmi faceţi plăcerea să îmi spuneţi programul de întâlniri cu credincioşi din luna august, pentru că aş vrea să particip şi eu la măcar o întâlnire cu dumneavoastră sau măcar să ştiu unde aş putea să vă întâlnesc!
Doamne ajută şi multă sănătate dragă Maica Siluana!
P. G.

Bine ai revenit, Băiat drag,
Iartă-mă şi tu de întârziere, dar am tot fost mult plecată.
Despre programul activităţilor noastre, vei găsi afişat pe site, la program. De obicei, ne întâlnim în fiecare marţi seara, de la 18, la Biserica Talpalari, care ne primeşte şi pe noi la slujbe până ce vom avea şi mănăstire de zid. Acum, suntem, cred, singura mănăstire din ţară care are vieţuitori dar nu are locaş de cărămidă. Slavă Domnului că avem o casă pentru Centru şi că avem şi noi loc în ea!

Acum, privind grupul de susţinere on line pentru cei ce luptă cu patima de care suferi, încă nu am avut timp să văd în ce fel facem. Cred că până la 1 iulie voi reşi să vă anunţ cum vom face.
DA, Copil drag, e bine să lupţi cu gândurile, dar nu şi să le scrii, ci să scrii, să descrii lupta! Şi să  faci din tot ce scrii o rugăciune. Adică să arăţi totul lui Dumnezeu: „Doamne, uite... Eu nu pot să .... Te rog, vino şi mă salvează acum! Acum mă predau Ţie. Predau acest gând, acest fior, această tensiune, această poftă, această imagine”, sau ce e prezent atunci în conştiinţa ta. Predând cele ce le vezi, le percepi, Domnul va lua cu ele şi cele ascunse care te manipulează. Aşa ne învaţă părintele deja cunoscut de voi, Arhim. Simeon Kraiopoulos în noua sa carte apărută la editura Bizantină: „Sufletul meu, temniţa mea”. Te rog să o cauţi şi să lucrezi cu ea şi să-mi scrii mereu cum merge lupta.
Şi, foarte important, să faci din lupta ta o luptă pentru acum, pentru astăzi: „Astăzi să nu cad! Acuma, Doamne, scapă-mă!”
Cu dragoste şi încredere,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar