Este păcat să iubeşti pe cineva care are altă religie?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Măicuță, de mult vreau să vă scriu și să vă pun niște întrebări la care mulți nu au cum să-mi răspundă. Am citit mesajele celorlalți oameni care au intrat pe acest site și am fost foarte bucuroasă că ați reușit să le răspundeți și să le dați sfaturi foarte bune. Sper să nu vă supărați de întrebările pe care le voi pune. Una dintre ele ar fi: este păcat să iubești pe cineva care are altă religie? Foarte multe tinere se îndrăgostesc de băieți care aparțin unor alte religii. De exemplu de cei care sunt hinduși. Nu cunosc foarte bine această religie, decât ce am văzut în filme și am mai citit pe internet. Este păcat ca o fată să se căsătorească cu un băiat de religie hindusă? Eu stau și mă gândesc că și zeii au fost trimiși pe pământ de către Domnul nostru Sfânt și că au făcut și ei lucruri bune dacă oamenii îi slăvesc. O altă întrebare ar fi că dacă nu ești ortodox, ci ești musulman sau hindus ajungi în iad chiar dacă faci fapte bune și ai sufletul curat? Cei neortodocși ajung în iad doar pentru că se roagă unor zei și nu LUI DUMNEZEU TATĂL NOSTRU? Eu cred că Dumnezeu este bun cu toți și ne protejează pe toți chiar dacă avem religii diferite. Sunt de părere că trebuie să-i iubim pe toți ca pe frații noștri chiar dacă nu sunt ortodocși. V-am pus aceste întrebări deoarece mie îmi place foarte mult tradiția indiană și țara însăși și mi-aș dori să mă căsătoresc cândva cu un indian și de aceea voiam să știu dacă este păcat să iubești pe cineva cu altă religie.
Vă mulțumesc foarte mult,
Denisa

Nu este păcat să iubești! Niciodată nu e păcat să iubești, pe oricine ai iubi. Păcatul vine doar din confundarea iubirii cu sentimente, dorințe, atracții, socoteli și aranjamente care se dau drept iubire în fața conștiinței și ne duc în suferință, dezamăgiri, ură și deznădejde.
Ce ai tu de făcut acum, suflet drag, este să înveți iubirea așa cum ți se dăruiește și ți se predă în Biserica Celui Ce Este Iubire!
Fă asta și vei afla răspunsurile pe care le cauți! Orice alt răspuns ar fi speculație și vorbire.
Cu rugăciune și drag și prețuire pentru dorul tău de iubire,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar