Fascinaţia pentru Graal

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna, Măicuţă dragă
Referitor la „Fascinaţia pentru Graal”, presupusul Potir sau Vas de care s-ar  fi servit Mântuitorul la  Cina cea de  Taină, oare de  fapt acesta nu se găseşte în fiecare Biserică Ortodoxă şi, de fapt, cred că nu contează atât de mult vasul, cât mai mult conţinutul acestuia: Trupul şi Sângele Mântuitorului pe  care ar trebui fiecare dintre noi să-L mănânce şi să şi-L însuşească, să-L găsească, să trăiască cu El în fiecare clipă a vieţii. Este greu, dar nu imposibil.
Greşesc oare când gândesc că, de fapt, aici este Taina găsirii acestui Potir pentru fiecare din noi?
Cerând ajutor, cerând iertare pentru tot ce ai greşit şi greşeşti în fiecare clipă a vieţii tale (indiferent cât vrei să nu greşeşti, este imposibil, pentru că suntem total, total neputincioşi în faţa lui Dumnezeu şi, de fapt, cred că acesta este un punct esenţial în viaţa noastră, să te consideri, nu numai, ci să fii convins că eşti total neputincios fără Dumnezeu).
Da, perfect adevărat „Ţine mintea ta în iad şi vei birui”, dar numai cu El. Încet, încet mă  dezmeticesc, cred, de cap, chiar dacă puţin mai târziu.
Vă rog, unde greşesc, să mă iertaţi.
Cu multă dragoste și respect,
Aurelia

E minunat ce spui și crezi și e foarte important să devenim conștienți că, uneori, alergam după Potir fără să fim conștienți de Conținut. Dar, la fel de important, este să dăm atenție și Potirului care are nevoie sa fie sfințit înainte de a conține (a ține împreună) Sângele Domnului. Acest Potir este și cel de pe Sfântă Masa din orice biserica, dar și trupul viu al oricui se împărtășește. Este și acest omenesc potir, sfințit prin Botez, un Graal pentru care merită să pleci în căutare. Fără el, regele ființei noastre moare. Conștientizarea importanței trupului nostru ca Vas al lui Dumnezeu și îngrijirea și pregătirea lui responsabilă pentru Sălășluirea făgăduită, este pregustarea Bucuriei Vieții veșnice!
Cu dragoste și binecuvântare,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar