Ce înseamnă adâncul nostru?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Hristos a înviat!

Măicuță dragă, vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine să înțeleg legătura dintre duhul nostru, adâncul nostru (despre care vorbiți în conferințele și cărțile dumneavoastră) și chipul lui Dumnezeu din noi. Am citit cărțile dumneavoastră și am ascultat unele conferințe (care mi-au răspuns la o mulțime de întrebări, apropiindu-mă astfel de Dumnezeu mai mult), dar oricât am încercat să înțeleg, totuși aceste noțiuni (cele de mai sus) nu le pot pricepe.
Mai am o întrebare referitoare la Împărăția Cerurilor din noi: se refera la trăirea lui Hristos în inima noastră? Am înțeles că bucuria vine numai dacă eu îl am pe Hristos în inimă, dacă îndeplinesc poruncile dătătoare de Viață și nu ține de nimic exterior, Împărăția Cerurilor se referă la starea sufletului meu, la această bucurie sau mă înșel?
Vă rog frumos să mă ajutați să înțeleg mai bine cu mintea, pentru că până să ajung la "inima" mea mai am cale lungă. Nici măcar nu știu unde este sau cum să o caut?
Dacă credeți că aceste întrebări vor ajuta și pe alții, vă rog să publicați mesajul pe site. Eu cunosc o mulțime de oameni, care nici măcar nu știu și nu vor să știe cine este cu adevărat Dumnezeu; mă doare acest fapt, dar nădăjduiesc ca mila Domnului să nu îi lase la "mintea lor".
Doamne-ajută și îi mulțumesc Domnului că existăm și că vă pot formula aceste întrebări.
Mihaela

Vei afla răspunsurile pe care le cauți prin rugăciune. Altă cale nu există. Numai rugăciunea ne conduce în adâncul acela.
Așează-te într-un loc liniștit și stai în fața unei icoane, pe un scaun sau scăunel.
Respiră liniștit, nu forțat, de câteva ori și fă pace în gânduri și inimă, cât poți. Lasă grijile deoparte pentru un sfert de oră, de exemplu. Apoi, începe să spui, în șoaptă, rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa”. Să fii atentă la cuvinte și să le asculți cu atenție ca și când le-ar rosti altcineva. Când vei reuși să fii atentă un sfert de oră astfel la rugăciune, să-mi scrii și vorbim mai departe.
Cu drag și încredere,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar