Duhul Sfânt... m-a găsit pe mine!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Măicuță am o nedumerire și este foarte important pentru mine să înțeleg unde „mă aflu” și ce se „întâmplă”, dacă pot să spun așa.
Până acum am fost creștină doar teoretic și prin darul lui Dumnezeu de a mă naște în familia care TREBUIE. La un moment dat m-am pierdut și L-am căutat pe Dumnezeu în alte religii, alte idei, alt mod de a trăi... voiam să văd dacă e ACELAȘI oriunde, dar sub altă formă. Și Nu era... El mi-a pus Biblia în mână, m-a târât în genunchi, mi-a scris Evanghelia în suflet cu lacrimi și pocăință, mi-a trimis oamenii Săi, care m-au luminat și m-au călăuzit... El a făcut asta... eu eram doar proastă și nu înțelegeam de ce... și plângeam, plângeam, iar plângeam... vreo trei ani în fiecare zi, și credeam că plânsul acesta amar nu se va termina niciodată... și m-am rugat la El să facă să treacă... și El mi-a luat durerea cu Mâna într-o secundă. Atunci am înțeles că nu ajunge o viață întreagă să-ți plângi păcatele... că nu trece... că doar El poate să facă să treacă.
Nu știu pe ce treaptă mă aflu spre El, știu doar că nu vreau să mă întorc acolo unde am mai fost.
Întrebarea mea este de fapt: ce se întâmplă atunci când mă rog sau stau la Sfânta Liturghie, căci ceva mă înalță, îmi arată lucruri, apoi mă coboară și lucrurile pe care le-am „înțeles” devin puțin ascunse (îmi spun că mi s-a părut); toate acestea în câteva minute, cât durează ”Tatăl nostru” s-au oricare altă rugăciune...? ...e prea frumos, dar nu înțeleg.
Am să aștept cuminte răspunsul dumneavoastră, MAICĂ SILUANA!
DUMNEZEU NE BINECUVÂNTEAZĂ!!!
Nico

Să trăiești toate în rugăciune și încredere și nu te vei rătăci. Doar să nu cauți aceste înălțări, ci să ții mereu mintea la durerea inimii pe care o simțeai în plânsul tău. Să păstrezi mereu acea străpungere a inimii și să ai încredere în mila Domnului.
Apoi, să ții minte aceste trăiri ca să-ți fie de ajutor la vremea punerii la încercare. Pedagogia Domnului cuprinde o părăsire, o plecare a harului, adică nu-I mai simțim prezența, ca să lucrăm virtuțile în mod liber. Dar harul va lucra mai departe în chip ascuns pentru că, în realitate, fără Domnul nu putem face nimic. 
Să spui la Spovedanie tot ce ți se întâmplă, să-mi scrii și mie și să nu primești gânduri de înălțare. Înălțarea ta să devină o tot mai adâncă plecăciune și să aibă mereu gust de inimă străpunsă și de recunoștință pentru mila Domnului față de noi, nevrednicii...
Cu dragoste și rugăciune,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar