Nu-mi place să mă rog!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maică... acum mi-e foarte foarte clar că eu trăiesc numai după hărți. (Sunt ca în Matrixul meu.)
Hărțile mele îmi spun cum e realitatea. Și mi-o spun doar și numai după tiparele lor. Nu mai știu care este adevărul. Nu mai simt care este adevărul. Parcă sunt într-o forma de orbire generalizată, pe rațiune și pe simțire. Nu mai cred ce îmi vine de la hărți. Ele îmi spun că ce văd e alb și eu mă îndoiesc. Îmi spun că e gri și eu mă îndoiesc iar. Nu mă mai cred.
În această stare, pe care o simt foarte foarte ciudată pentru mine (încep să înțeleg mai sincer bolnavii psihici... oare chiar sunt atât de bolnavi? Noi nu suntem la fel de bolnavi, dar în alt sens ca ei?), stare care e ca un scurt circuit, ca o pană de curent într-un oraș întreg, cred, eu Cred că doar rugăciunea aduce lumina, sparge limitele hărților cu un târnăcop de cuvinte care le tot repet (cu mare greu le repet), și dă drumul să văd ceva... care este poate adevărul.
Mărturisesc, nu îmi place să mă rog. E ca și cum scriu cu stânga, sau cum merg cu mâinile decât cu picioarele. Îmi vine greu, peste mână, mă las greu, nu sunt învățată, învăț greu, parcă e o limbă străină, parcă e total altceva, altă lume, alte reguli... de ce e atâta împotrivire în mine?!
Toate I le arăt lui Doamne. 
Îi vorbesc.
Îi scriu scrisori în fiecare zi.
Parcă sunt pe o altă planetă și învăț acum să merg, să mănânc, să fac lucruri bazale, de la zero.
Sunt disperată, uneori.
Alteori plutesc de Bucurie.
Ce părere aveți? Sunt în înșelare sau ce trăiesc e un mare și adevărat Bine?
Când o să fie mai ușor, când o să-mi fie natural să mă rog?
Cu târnăcopul de Doamne Iisuse sparg scheme și tipare și formatări și fac alte autostrăzi care mă leagă direct la câmpul ăla de conștiință de 40 Hz? Adică mă leagă direct la Doamne?

Vă mulțumesc
Aea

Da, Copila mea, folosirea sabiei „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” pe care tu o numești „târnăcop” ajungem direct la Domnul din inima noastră, dar numai și numai dacă voim să străbatem calea cea strâmtă folosind nevoința așa cum ne învață Sfânta Biserică. Ea, Sfânta noastră Biserică, Maica noastră, ne pune la dispoziție și puterea și „metodele” de a ajunge la Domnul și de a ne uni cu El. Da, e împotrivire pentru că omul vechi, egoul nostru, stăpân pe cele ce le știe și le păstrează în „harta” din capul nostru, se teme de viață pentru că e produsul supraviețuirii după modelul viețuitoarelor necuvântătoare la care ne-am coborât prin alipirea de plăcerea pătimașă. 
Nu este armă mai puternică decât Numele Domnului, chemat cu puterea Duhului pe Care îl primim în Biserică, prin Sfintele Taine și prin lucrarea sfintelor porunci.
Nu te teme, Copil drag, ești pe Cale și vei birui pentru că Cel pe Care-L chemi în rugăciune, așa cum poți, Îl primești în Sfânta Împărtășanie și Căruia îi arăți toate într-o pocăință din ce în ce mai vie, este Biruitorul lumii acesteia. 
Nu te teme, Adevărul vine la tine și ți se face cunoscut pe altă cale decât cea a hărții. Mergi cât mai des la întâlnirea cu El pe viu și El va lucra partea Sa. 
Nu da prea mare atenție faptului că nu-ți place să te rogi. Simțul plăcerii este încă robit materiei desprinse de Creatorul ei. Încet, încet se va converti întreaga ta ființă. Până atunci urmează dorul inimii și hrănește-te cu acea bucurie în care „plutești” uneori, și, mai ales, primește ca pe o școală înaltă a Duhului orice necaz și încercare. 
Ascultă de Părintele duhovnic, roagă-te așa cum poți, arată Domnului boala minții tale și crede în lucrarea Lui cu noi!
Cu dragoste și rugăciune
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar