Între mila și dreptatea lui Dumnezeu

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut-mâna, Măicuță,
Am o nedumerire. Eu știu că Dumnezeu este milos și dacă te rogi cu credință te iartă și-ți dă ce ceri, și mai ales dacă în momentul în care te rogi îți și imaginezi că se împlinește ce ceri. Dar mai știu că Dumnezeu este drept. Și știu că dacă e drept nu merit să-mi dea ce cer (pentru că sunt o mare, mare păcătoasă); mi-ar da doar dacă ar aplica mila Lui, fără dreptate. De aceea când mă rog și vreau să-mi imaginez că deja am primit, apare imediat întrebarea... și dacă o să fie doar drept? Și atunci nu-mi mai pot imagina că deja am și primit...

Puteți să-mi spuneți vă rog... cum este Dumnezeu mai întâi, bun sau drept?

Mulțumesc frumos, sărut-mâna,
DS

Câtă vreme Îl vei folosi pe Dumnezeu ca pe un „tonomat de împlinit dorințe”, cum spunea o copilă, nu-L vei cunoaște pe Dumnezeu și nu vei afla fericirea pe care o dorește inima ta. Ca să pui început bun, ai nevoie să te pocăiești, să te lepezi de păcate și să ceri de la Domnul eliberarea de patimile tale care nu te lasă să faci binele pe care îl dorești, ci răul pe care îl urăști.
Apoi, cu harul pe care îl vei primi prin sfintele Taine și cu ajutorul părintelui duhovnic vei învăța încet, încet să nu mai cauți la Dumnezeu puteri magice. Și vei afla mare bucurie și vița ta se va schimba. Altfel te vei sfâșia mereu și mereu între pretenții și vinovăție și vei suferi fără rost. Să nu fie!
Când vei face ce te-am învățat acum, vei descoperi rugăciunea cea adevărată și vei înțelege și taina asta a lui Dumnezeu care este bun și milostiv, dar și drept.
Deocamdată, ține minte: Dumnezeu e bun și ne iartă orice am fi greșit de îndată ce ne căim cu adevărat și ne lepădăm de răul care ne rănește și ne face nefericiți și este drept când ne va judeca la Sfârșit după felul în care ne-am folosit de mila, bunătatea și iubirea Lui.
Dar taina e cu mult mai mare!
Cu rugăciune și nădejde,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar