Gânduri din pușcărie!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sunt sclav.

Sunt sclavul propriei mele dorințe de a îmi ieși lucrurile bine. Sunt dependent de cum vor ieși, pentru că de asta depinde aprecierea celorlalți față de mine, palma pe umăr, vorba bună de încurajare sau apreciere și toate astea sunt hrană pentru sufletul meu înrobit. Sunt ca apa pentru viață, ca serotonina pentru creier, ca lumina pentru fotosinteză. Îmi asigură o rămânere la suprafață, un loc călduț între ceilalți, un sentiment confortabil de adaptare, de apartenență, dar rămânerea la suprafață nu e zbor!

Șoimul – rața. Sunt un șoim cu purtare de rață. Plutește pe suprafața apei. Tot pasăre, ai putea spune, două aripi, cioc, pene, dar simt că nu pentru asta am fost eu desenată.

Ce diferență!!! Colosală, uimitoare diferență în intenția cu care fac lucrurile. Le fac pentru a stoarce niște aprecieri versus le fac, nu pentru Dumnezeu – perspectiva asta e departe de mine, ar fi o îndrăzneală să spun asta – dar le fac măcar cu gândul la Dumnezeu. Să le fac cu pregătirea de a le da Lui și cu un minim de curaj de a rosti „facă-se de fapt voia Ta”. 

Dacă le fac pentru mine, pentru a-mi împlini doar eu o nevoie, mă raportez la acțiunile mele ca la drog pentru drogat, și astfel mă pun pe mine dumnezeu. Dar ce aud este că sunt chemată să mă fac mijloc, cale, conductor al energiei și al voinței Lui, să Îl recunosc pe El ca Dumnezeu, împlinitor de lucruri și proniator, care permite lucrurilor să se întâmple.

Ce diferență, m-a izbit ca un zid conștientizarea asta. Parcă simt cum toate cărările hărților mele se reconfigurează, cum mintea mea se schimbă la modul chimic, fiziologic sub perspectiva asta nouă, pe care Tu Doamne, mi-o propui și mi-o dai să o gust cu gândul, cu conștiința. 

Și Îți mulțumesc pentru că înțelesul ăsta care răspunde clar și tare întrebării pe care Ți-am pus-o chiar eu „cum pot să intru în relație sănătoasă cu Tine, cum pot să Te cunosc așa cum ești Tu” …Îți mulțumesc că răspunzi și Îți mulțumesc că mă înveți.

Și Te rog să mă ierți pentru că nu sunt în stare să îți răspund cu aceeași promptitudine și prietenie cu care Tu o faci față de mine. Și tot Ție Îți cer ajutorul pentru a întrupa înțelesurile pe care mi le dăruiești. Doamne, învață-mă să fiu! 
oM

Doamne, ajută pe toți cei ce se roagă astfel, chiar dacă folosesc alte cuvinte sau doar în tăcere!
M Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar