Masonerie

Versiune tiparTrimite unui prieten

Bună ziua.
Preotul de la biserica la care merg a aderat la masonerie.
Este un videoclip pe youtube în care e înregistrat ritualul de inițiere. Inițierea are loc într-o biserică, și sunt acolo și preoți catolici. Toți sunt îmbrăcați ciudat, pe haine au un fel de cruce care seamănă cu o stea.
Am rămas uimit când am văzut...
Ce să fac? Să merg la altă biserică?
Mulțumesc.
T

Omule drag, nu e de competența mea să-ți spun „ce să faci”, dar conștiința îmi cere să te încurajez să asculți de uimirea pe care ai simțit-o la vedera acelui ritual de inițiere. E vocea conștiinței tale luminată de Duhul Sfânt! Să n-o înăbușim prin cine știe ce argumente, dar nici prin judecare.
Eu dau slava lui Dumnezeu că încă avem posibilitatea să căutăm și să alegem slujitori credincioși jurământului rostit la hirotonie. Și că mai putem asculta glasul conștiinței.
Să nu judecăm, să ne încredințăm cu rugăciune și pocăință milostivirii Domnului, dar și să alungăm din inima noastră orice ispită care ne-ar putea duce în situația acelui preot (dacă informația e adevărată). 
Personal, cred că orice creștin, cu atât mai mult un preot, în momentul în care depune un jurământ de loialitate unei puteri oculte, se leapădă de făgăduințele făcute Domnului. Și, așa cum ne învață Sfinții Părinți, ei sunt demni de toată mila. Să lăsăm Sfintei Biserici grija mântuirii lor iar noi să ne îngrijim cu frică și cutremur de a noastră. 
Desigur poți merge cu conștiința curată la altă biserică pentru că arondarea credincioșilor pe parohii nu înseamnă iobăgie. 
Cu rugăciune și prețuire,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar