Mă frământă două întrebări

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut  mâna măicuță,
Am zece ani şi locuiesc în Suedia de la vârsta de trei ani. Vorbesc perfect limbile română, suedeză şi engleză. Îmi place să dansez balet şi am început de la patru ani.
Mă frământă două întrebări:
Aş vrea să știu cum să-mi fac prieteni.
Aş vrea să știu cum să nu mă mai ia copiii peste picior.
Vă mulțumesc,
S

Copila mea dragă, dragă, S,
Multumesc pentru mesaj!
Mi-ai adus multă bucurie văzând ce copii are Domnul în lume!
Mă bucur și-ți mulțumesc pentru că poți să cauți sfat la cei mari pentru frământările tale.
Iată ce-ți propun eu să faci:
1. Ca să-ți faci prieteni, Copila mea, te rog să arăți prietenie tuturor copiilor, mai ales celor care sunt izolați și ironizați de colegi. Acolo, în inimile acelor copii,  sunt comori foarte, foarte mari, chiar în afară nu se vede mereu sau se ascund în spatele unor comportamente mai neplăcute. Un zâmbet, un cuvânt bun, răbdarea de a asculta ce spun, pot fi daruri de mare preț și se vor întoarce la tine pe căi numai de Domnul știute.
Când nu poți, să te rogi: Doamne, eu aș vrea să arăt prietenie acestui copil dar nu pot! Ajută-mă Tu!
În plus, în fiecare seară să mulțumești Domnului pentru orice gest prietenesc pe care l-ai primit și pe care l-ai dăruit în timpul zilei.
Apoi, e important să nu-ți faci prieteni apropiați din oricine: ai răbdare și caută să fie copii cu aceleași valori și dorințe ca ale tale. Să fugi de cei care vor să-ți impună voia lor sau să conducă.
Apoi, să le dai voie celorlalți să fie diferiți de tine, și să ții la faptul că și tu ești diferită că așa te cunoaște Domnul. Fiecare om e unic și special, și e vai de cei care renunță la ei ca să imite pe altcineva. Nu? 

2. Ca să nu te mai ia copiii peste picior, dar mai ales să nu te mai doară când o fac, ai nevoie:
- Să-i binecuvântezi în gând pe toți care fac asta: „Doamne, binecuvântează pe X că nu știe că doare ce spune sau face! Iartă-l și binecuvântează-l și mie dă-mi ințelepciune să nu mă supăr”. Dar mai des să spui scurt: „Doamne, binecuvântează peX!”
- Să înțelegi că oamenii au voie să nu le placă de noi. Nu înseamnă că noi nu suntem valoroși, ci că aceia care nu ne plac au alte valori și alte gusturi. Și sunt liberi. Iar noi le respectăm libertatea chiar dacă nu ne place sau ne doare.
- Să fii atentă că unele „luări peste picior” sunt forme stângace de dragoste, de admirație. Sunt uneori și semne de invidie, dar aici nu avem ce face în afară de rugăciune.
Eu, când eram mică și râdeau copiii de mine (că eram altfel) am învățat să râd și eu de acele aspecte ale mele. Chiar erau comice sau caraghioase acele trăsături ale mele și așa am și acum puterea să râd de mine când e cazul. Și Domnul iubește asta!
Te îmbrățișez cu drag și rugăciune și te binecuvântez din toată inima
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar