Milostenie

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna!

De la un timp am început să studiez mai îndelung credința, ce e bine să faci și ce nu, ce e păcat și ce nu, dar de pe diferite site-uri de ortodoxie. Problema e că, de când citesc, mă descurajez, încep să cred că toată viața mea e un păcat, că tot ce fac nu este bine. Aș vrea să am o viață asemeni sfinților, dar când am citit ce să faci și ce nu, m-am descurajat.

Recent încă am citit că din veniturile mele trebuie să dau la săraci ce-mi rămâne și nu să păstrez. Eu vreau să păstrez pentru a-mi face casa și în rest nevoile mele, dar acum mi-e frică să câștig bani fiindcă iar am citit că, dacă am mai mulți, bani trebuie să dau mult la săraci fiindcă altfel nu scap de iad, etc...

Vă rog, ajutați-mă cu un sfat! Înainte, când vedeam un cerșetor îi dădeam un leu și eram mulțumită, însă acum cred că dau mult prea puțin. Ce pot face acum să fiu plăcută lui Dumnezeu? Cât să dau săracilor și când?

Mulțumesc!

Ai nevoie urgentă de un duhovnic înțelept, de care să asculți. Credința nu se învață de pe site-uri, ci de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt pe care îl primim prin Sfintele Taine (spovedanie, împărtășanie). Să te rogi să-ți dea Dumnezeu duhovnic și harul să asculți de el și să crezi că așa te vei mântui tu și vei crește duhovnicește.

Site-urile nu sunt rele, dar rolul lor este doar de a ne informa, de a ne stimula dorința de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de credință, de a ne informa în legătură cu izvoarele duhovnicești care ne pot fi de folos ca informație. Dar, repet, ca să ne formăm, ca să devenim, numai și numai lucrarea poruncilor pe măsura noastră pe care doar duhovnicul ne-o poate arăta, luminat fiind de Dumnezeu.

Nu te supăra că repet, e foarte periculos să ne conducem în credință după mintea noastră, copiind fără discernământ modele care nu ni se potrivesc. Mulți, făcând asta, au căzut în mândrie, în deznădejde, și-au pierdut credința.

Îți mulțumesc că mi-ai scris și mă rog pentru tine să poți asculta sfatul meu, ca să-ți găsești pacea și bucuria de a fi cu adevărat ortodoxă.

Cu rugăciune și binecuvântare,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar