Schimbare

Versiune tiparTrimite unui prieten

Îmi cer scuze ca va deranjez, însă am o întrebare: Toți prietenii mei îmi reproșează că i-am schimbat, însă eu nu cred că am făcut nimic. De ce atunci când se ceartă cu cineva ei spun că eu i-am schimbat? Ar trebui să mai vorbesc cu ei?

Îți împărtășesc o mare taină, pe care ai voie s-o împărtășești și prietenilor tăi: nimeni nu poate schimba pe nimeni. Fiecare se poate schimba doar pe sine. Faptul că tu ești vie și în creștere și te schimbi e un lucru firesc și bun dacă te schimbi în bine și mai puțin bun dacă te schimbi invers. Oricum schimbarea este semnul că omul este viu. Or, omul viu este întotdeauna în relație cu alți oameni și, schimbându-se cineva, cei aflați în relație cu el sunt influențați și obligați cumva să se schimbe sau să iasă din relație.

Din câte îmi dau seama, ai o putere destul de mare de influență asupra celor din jur și ai putea să folosești acest dar schimbându-te în bine, devenind mai puțin egoistă, mai credincioasă, mai spirituală, mai duhovnicească. Ai grijă, însă, la comportamentul tău pentru că noi, deși nu facem nimic ca ceilalți să se schimbe, suntem responsabili de influența pe care o exercităm asupra lor. De aceea, este de folos să ne rugăm pentru toți cei din jurul nostru, cât de puțin, fie și în treacăt și să nu-i judecăm și să nu ne certăm cu ei.

Pentru a înțelege mai amănunțit ce ai de făcut în asemenea situație, ai nevoie de un duhovnic care, în legătură directă cu Dumnezeu și cu tine, în taina Sfintei Spovedanii, îți va oferi soluțiile concrete de care ai nevoie și, repet, roagă-te pentru tine, pentru prieteni, pentru dușmani. Aștept să-mi spui cum merge.

Cu rugăciune și binecuvântare,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar