Rugăciune

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna, maică!

Sunt studentă în alt oraș și stau la cămin. Deși acasă mă rog în fiecare zi, la cămin nu reușesc să fac asta. Nu îmi vine să mă rog când sunt și celelalte fete în cameră. După, mă simt vinovată pentru că uit de Dumnezeu. Și adevărul e că de foarte multe ori, prinsă de vâltoarea și agitația vieții de zi cu zi, chiar Îl uit. Același lucru se întâmplă și când sunt plecată undeva. Întrebarea mea este ce rugăciune/ rugăciuni să spun în astfel de momente?

Vă mulțumesc pentru timpul acordat! Doamne ajută!

Mai întâi, să faci tot posibilul ca, oriunde ai fi, să nu-ți lipsească rugăciunile de dimineață, seară, înainte și după mese. Poți alege să vorbești cu colegele tale de cameră despre asta și ele vor înțelege și îți vor respecta cele 10-15 minute de rugăciune. Chiar dacă atunci mintea ta nu va fi foarte concentrată la rugăciune, Dumnezeu va primi această jertfă și vei simți Harul Lui. Sau poți învăța o parte din rugăciunile de dimineața, de seara pe de rost și le poți spune plimbându-te, stând în pat... 

Dar cel mai important lucru în această situație este rugăciunea ascunsă, rugăciunea lăuntrică. Spune cât poți mai des Tatăl nostru, Psalmul 50, Crezul și mai ales Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă! Chiar și când vorbești cu cineva sau vorbește cineva cu tine, alege să zici în gând cât mai des rugăciunea Doamne Iisuse. Această rugăciune te va învăța să te rogi oriunde ai fi.

Cu rugăciune și binecuvântare,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar