Ajută-mă din inimă să rămân însărcinată

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maică, te implor, te rog să mă ajuți să pot deveni mamă. Sunt disperată, nu pot să rămân însărcinată, nu mai știu ce să fac! Mă rog și eu, și viitorul meu soț să avem un copil. Mi-e frică că sunt blestemată de mama mea să nu pot avea copii. Am 32 de ani și sotul are 27. Mărturisesc că am făcut păcate, dar m-am căit de ele.

Domnul să aibă milă de mine! Mulțumesc, măicuță dragă!

A.L.

Mărturisesc cu uimire că n-am mai primit o asemenea rugăminte de la cineva. Și cred că îți dai și tu seama că nu am cum să te ajut. Ba chiar te rog să mă crezi că nici nu mă pot ruga pentru tine să rămâi însărcinată, așa cum mă feresc să mă rog pentru cineva să i se împlinească o dorință, o nevoie, o așteptare. Ceea ce cer eu de la Dumnezeu pentru mine și pentru voi este să ne ajute să ne lipim de El, să primim dragostea Lui, să ne schimbăm viața. Îl rog din inimă să ne dea harul să căutăm împărăția Lui mai întâi pentru că apoi „toate se vor adăuga”. Ce pot să-ți spun totuși ca să-ți fie de folos imediat este: s-o ierți pe mama ta pentru blesteme și s-o binecuvintezi. Binecuvântarea, ne învață Domnul, dezlegă blestemele, anulează blestemele. Dar s-o faci din inimă. Ia dorința pe care o simți ca să fii mamă și cu aceeași ardoare dorește s-o ierți pe mama ta. Apoi, dacă tot începi acest lucru, continuă să înveți să ierți tot răul care ți s-a făcut de-a lungul vieții. Mulți din cei care au lucrat seminarul iertării au reușit să aibă copii când și-au curățat viața de resentimente, ținerea de minte a răului. De ce ? Pentru că, dacă un copil vine într-o atmosferă atât de otrăvită, el va avea o viață cumplită.

Un alt lucru este faptul că, de obicei, când cineva dorește cu disperare un copil, nu dorește pentru copil, ci pentru sine. Este o dorință egoistă. Și am cunoscut multe cazuri în care copilul a devenit o povară pentru că „nu corespundea” imaginației mamei care îl dorea.

Dacă ai ști tu, Copila mea, câtă milă are Domnul de tine chiar în această situație, te-ai umple de recunoștință. Cere-I să te ajute să simți asta! Dumnezeu să te binecuvinteze și să-mi dai vești dacă apare vreo schimbare!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar