Rețeta

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut-mâna!

Cum mai sunteți?

Maică, am auzit de rețeta dumneavoastră pe care o aplicați celor care vă zic că se sinucid, că viața lor nu are sens. Când aveți puțin timp îmi puteți spune și mie ce le ziceți lor? Vă rog.

Domnul să vă binecuvinteze!

Șerban

„Rețeta” despre care întrebi am aplicat-o cândva unor persoane care nu erau bolnave psihic, pentru că aceștia au nevoie și de ajutor de specialitate, e nevoie de mult discernământ când vorbești cu cineva cu asemenea probleme, de multă rugăciune, dar mai ales de ajutor de la duhovnic, de la medici. În situația despre care vorbeam într-o conferință, le spuneam celor care se plângeau că viața nu are sens: e  adevărat - viața pe care o trăiau ei nu avea sens, modul cum o trăiau nu avea sens. Și le propuneam să trăiască după învățătura lui Dumnezeu și a Sfintei Biserici o perioadă de 6 luni, să vadă dacă nu se schimbă ceva și se schimba.

Viața, Copil drag, nu are sens atunci când facem din evenimentele vieții sens: să reușesc, să mă însor, să am copii, să am casă, carieră. Când omul face din așa ceva sensul vieții, ea devine total lipsită de sens și greu de trăit. Atunci care este sensul adevărat al vieții? Este chiar viața. Dacă îmi îndrept atenția către viața mea și îmi asum s-o trăiesc cu sens - cu prezență, cu rugăciune, cu bunătate, cu responsabilitate - totul se schimbă. Dar e greu pentru că mulți suntem robi ai unor dorințe și nevoi artificiale, suntem zăpăciți de programe năucitoare, dar nu este imposibil pentru că Dumnezeu e prezent în inima fiecărui om și bate la ușă și așteaptă să-I răspundem ca să ne învețe pas cu pas, clipă de clipă, cum să trăim viața cu sens.

Domnul să te binecuvinteze!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar