Întrebări

Versiune tiparTrimite unui prieten

Doamne-ajută! Am mai multe întrebări.

1. Din cultura generală știm că universul a apărut acum 13,5 miliarde de ani, Pământul acum 4,5 miliarde de ani, dar omul când a apărut?
Oamenii de știință au o dată de apariție și a omului acum zeci de mii de ani, dar în urma evoluției. Dumnezeu când l-a făcut pe om? Adam era atunci pe Terra? Terra era Grădina Edenică? Cum a ajuns omul pe planeta acuală, din punctul de vedere al învățăturii Bisericii?

2. Cum de a ajuns diavolul să ispitească pe om în Rai? Putea veni oricând? De ce i s-a permis? Cum de a luat formă de șarpe?

3. Universul este infinit. Viața pe Terra există prin voia lui Dumnezeu, dar și distanța față de soare este propice dezvoltării vieții. Vroiam să vă întreb dacă dumneavoastră credeți că mai sunt și alte ființe în univers sau chiar oameni pe alte planete cu aceleași condiții sau suntem singuri în infinit. Biserica ce învață?

4. Cu oamenii de dinainte de Hristos ce se întâmplă din punctul de vedere al mântuirii? Pentru că nu au avut parte de euharistie, botez, nici de un îndrumar de spovedanie
cu sute de puncte :-)

5. Cum este judecat un copil care se naște acum în China și care nu are parte de botez? Deci teoretic nu intră în Împărăția Cerurilor?

6. Dacă Adam și Eva au făcut copii, copiii lor au făcut la rândul lor copii; nu a fost incest?

Mulțumesc!

Adrian

Îmi pare rău că nu pot să-ți răspund la întrebări pentru că duhul meu acum e preocupat de altă întrebare: cum să dobândesc și să păstrez Duhul Sfânt al Domnului?

Înțeleg că la vârsta ta întrebarea mea e încă grea, dar de la mine nu poți primi alt răspuns. Lipește-te de Domnul, de Sfânta Biserică, cere și dobândește Duhul Sfânt și El îți va răspunde la toate întrebările. Citește scrierile Sfinților Părinți și suflețelul tău va găsi pace. Dacă nu poți acum, păstrează soluția pentru mai târziu, când vei obosi să-ți risipești mintea cu întrebări care nu ne duc în Împărăție.

Cu drag și rugăciune,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar