Lumina lui Dumnezeu și postul

Versiune tiparTrimite unui prieten

Săru'mâna! Am și eu două întrebări.

Prima întrebare este: De ce pe sfinții care au ținut postul aspru, adică să nu mănânci și să bei nimica timp de 24 sau 30 de ore, i-au putut vedea alții cum fețele lor sau tot trupul lumina? Părintele Arsenie Boca, Sfântul Serafim de Sarov, Moise, Mântuitorul și Părintele Paisie Aghioritul, toți au ținut la viața lor post aspru și mulți oameni i-au văzut cum erau în lumină. Adică vreau să spun ce putere are postul aspru pentru că eu nu am auzit niciun sfânt care să țină post simplu, adică ciorbă, mazăre etc și ca alții să-i vădă cum ei luminează. De ce numai sfinții care țin post aspru au fost văzuți de alții cum ei luminau?

Și a doua întrebare este asta: Eu la muncă sunt jignit și umilt de șeful meu și de părinții mei. La fel, întrebarea asta este: dacă eu rabd ispitele fără să mă răzbun cu vorba și fapta și cu gândul, fără să îmi amintesc, fără să țin ură și dușmănie și merg la biserică, spun rugăciunea lui Iisus, postesc, credeți că eu mă voi putea curăți de păcatele mele și să văd lumina lui Dumnezeu? Dacă este voia Sa, bineînțeles. Mulțumesc frumos și iertați-mă pentru multe îintrebări.

Săru'mâna! Doamne-ajută!

AMR

Da, și tu vei străluci de lumina necreată pe măsură ce îți vei curăți inima pe toate căile recomandate de Sfânta Biserică, nu numai postul.

Ai răbdare, Copil drag, sfinții au ajuns acolo unde au ajuns prin multă răbdare și multă nevoință.

Mulțumește lui Dumnezeu pentru ispitele prin care treci, pentru că oricine se roagă așa cum îmi spui că te rogi tu, are parte de ispite grele, tocmai pentru a învăța să iubim cu iubirea lui Dumnezeu în orice condiții.

În același timp, te rog să fii atent la jignirile și umilințele despre care vorbești și să tragi din ele niște învățături, adică să încerci să vezi cu ce anume îi superi tu pe cei care te jignesc și apoi să încerci cu ajutorul harului să-i odihnești, să nu-i superi, să-i privești ca pe Hristos.

De asemenea, te rog să nu te îngrijorezi dacă după un post mai aspru vei fi mai puțin blând sau atent la cei din jur, pentru că prin post ne curățim de relele ascunse de conștiința noastră. Atunci când vei vedea vreun rău la tine, să-I mulțumești lui Dumnezeu că ți-a descoperit.

Pe primul loc să pui iubirea pentru Dumnezeu și aproapele, Copilul meu.

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar