Fericire

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna! Vă rog să mă iertați că apelez mereu cu întrebări atât de des la dumneavoastră, dar sper să îmi puteți răspunde și de această dată.

Am citit undeva, nu demult, despre faptul că drepții și sfinții au parte de fericiri diferite în funcție de faptele făcute pe pământ și chiar am fost la preoți să întreb și au spus că este adevărat și, în loc să îmi dea sentiment de încurajare să lupt să ajung în Rai, să mă mântuiesc, m-a descurajat enorm și mi s-a întristat sufletul, fiindcă știu că nu am făcut fapte mărețe precum marii sfinți, dar îmi doresc să fiu cu adevărat fericită măcar în Rai. Acum că am aflat și de acest aspect, mi-a dat doar un sentiment de neliniște. Tot ceea ce mă încuraja era un site unde am citit ce scria Părintele Cleopa. Și anume că după Judecata de Apoi, pe măsura dreptății, unii au să se ridice un metru de la pământ, alții o mie, etc după fapte. Și mai scria că cei ce s-au ridicat o palmă de la pământ în vecii vecilor tot în sus vor merge și vor urca din putere în putere și din slavă în slavă spre Dumnezeu. Doar atât mi-a dat un sentiment de liniște.

V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați putea răspunde la ceea ce v-am scris, poate dumneavoastră o să îmi explicați mai clar la ce se referă aceste fericiri. Vă mulțumesc!

Anonim

Nicio explicație nu te va ajuta să înțelegi această fericire, Copila mea. Această fericire se cunoaște prin gustare. Și tu, și eu, fiecare om, avem capacitatea și ocazia să pregustăm din ea încă de aici. Tu, de exemplu, când faci ceva bun, când te rogi, când te spovedești cu sinceritate, dacă ești atentă vei conștientiza că guști o bucurie, că trăiești o bucurie. Aceasta este o pregustare a infinitei bucurii pe care o vom trăi Dincolo. Dă mai multă atenție acestor clipe, acestor momente, acestor perioade de bucurie și mulțumește pentru ele lui Dumnezeu și în acest fel mintea ta se va deschide mai mult către bucurie decât spre suferință, cum face de obicei mintea căzută.

Te sfătuiesc să nu lupți să ajungi în rai, ci să lupți să te lipești de Domnul, încă de aici. Spovedește-te, împărtășește-te, roagă-te, fii conștientă că e prezent în viața ta, în inima ta, răspunde-I la iubire cu ceea ce știi că este bine. Pocăiește-te pentru căderi și roagă-L să te vindece.

Te rog să te lepezi de sentimentele acelea de neliniște și chiar să zici: „Doamne, mă lepăd de această neliniște și mă lipesc de Tine, de marea Ta iubire”.

Învață să fii fericită că ești a Lui, că e cu tine, că e în tine. Și multe-multe vei trăi și descoperi despre fericirea sfântă.

Te îmbrățișez cu dragoste și rugăciune, Anonimo!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar