Despre sfârșitul veacului acestuia

Versiune tiparTrimite unui prieten

De ce nu se simte în Biserici că ne apropiem de începutul veacului ce va să fie/ vie (așa cum frumos și complet spune-n Crez...), nici la mireni, dar nici la preoți nu se simte încordarea aceea specifică, simțită mai dinainte de venirea unui eveniment major! Planurile malefice sunt în plină desfășurare: oamenii se descurajează, unii deznădăjduiesc, alții se îmbată cu apă rece că „e mai încolo”, iar Big Brother-ul avansează, mâine-poimâine dispare cash-ul, ăștia ne pândesc cu CIP-area, bio-metrizarea cărților de identitate, a tuturor pașapoartelor, etc... E JALE! Lumea parcă a intrat în adormire... DE CE?

Datorită păcatelor noastre ne lasă Dumnezeu în/ pe mâna ăstora?

După cele ce mi le scrii despre ce simte și nu simte Biserica, deduc că ești văzătoare cu duhul? Iartă-mi ironia, dar ai nevoie să te scuturi puțin și să realizezi că judeci. Judecând, Copila mea, nu numai că pierzi încordarea necesară marelui eveniment, ci fugi de la Întâlnire. Așa că, te rog, așează-ți inima în această încordare sfântă, dar reorienteaz-o nu către Big Brother, ci către Domnul. Sfârșitul, Copila mea, este venirea Domnului. Cum îl aștepți, cum te pregătești.

Da, el poate să vină mâine, poimâine, dar poate să vină mult mai târziu. Singurul lucru sigur este că sfârșitul meu, al tău nu e chiar atât de departe. Și că eu și tu, în aceste condiții avem nevoie să ne pregătim, să fim gata, să trăim în acea așteptare care este un mod de viață și nu o stare pasivă. Îl rog pe Domnul să-ți dăruiască Duhul Său cel Sfânt ca să simți cât de încordată este așteptarea Bisericii și a multor fii ai ei și să te unești cu ea și cu ei.

Apreciez faptul că sesizezi starea de adormire în care zace lumea. Așa e, Copila mea, lumea trăiește într-un somnambulism, o adormire mișcătoare. De ce? Pentru că așa a ales, pentru că mulți oameni se lasă umbriți de duhul acestei lumi. Ce să facem noi în această situație? Să plângem, Copile, să plângem de mila oamenilor adormiți și nu să-i judecăm, să ne rugăm pentru ei și să avem grijă de noi, să nu ne risipim trezvia pe critică, judecată, revoltă.

Nădăjduiesc că răspunsul meu te va ajuta. Dumnezeu să te binecuvinteze!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar