Neputința sufletului

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragă Măicuță,
De ceva vreme mă macină o durere, o revolta, nici eu nu știu cum să-i mai zic, care încet, încet mi-a cuprins mintea și gândurile, mă tulbură la serviciu,  acasă, mă trezesc noaptea, etc. O persoană de la serviciu pur și simplu nu mă lasă să mă desfășor în relațiile cu clienții și ceilalți colegi. Dacă mă caută vreun client, dacă primesc o vizita la o prietenă, rudă, dacă vreau să stau de vorbă cu cineva, este mereu peste mine. Ține morțiș să se amestece în discuțiile mele și să nu cumva să mă placă pe mine cineva. Asta îmi demonstrează comportamentul ei. Îmi copie replicile, glumele și apoi le folosește cu satisfacția ca sunt ale ei, subliniază cat de tare, frumoasă și deșteaptă este. Eu de fel nu mă bag în sufletul omului, îl las pe el să vină spre mine. Ea este opusul, iar lucrul ăsta mă obosește. Nu înțeleg ce fel de persoană este și cum trebuie să reacționez eu. Offf, nu știu dacă mă înțelegeți, nici eu nu mă mai înțeleg și nici nu îmi este drag să merg acolo, deși meseria mea îmi place mult. Cândva am ajutat-o mult, și m-a trădat .
A.

Nu puțină suferință ai de îndurat. Ce-ți face ție colega ta se numește hărțuire și vampirism. Ai nevoie să te aperi. Cum?

În primul rând, cu rugăciune. Să te rogi pentru ea, s-o binecuvântezi cât mai des posibil, spunând: „Doamne, binecuvântează pe X”. Să citești rugăciunea pentru vrăjmași și cu gândul la ea. 

2. În clipa în care „vine peste tine” spune-i: „te rog, vreau să rămân singură cu clientul meu”. Încetezi orice activitate în prezența ei și în timpul ăsta te rogi sau propui persoanei cu care ești să schimbați locul, dar trebuie să-i spui cu hotărâre că nu mai vrei prezența ei.

Cere de la Dumnezeu milă pentru ea când te copiază și folosește replicile și glumele tale și spune-i că te simți onorată că te admiră atât de tare încât îți copiază comportamentul.

Roagă-te să-ți dea Dumnezeu discernământ să-i vezi frumusețea și calitățile dincolo de acest comportament, să i le apreciezi și în gând și pe față, apoi să spui cât de mult te deranjează defectele ei.

Să-I mulțumești lui Dumnezeu pentru darul care este această colegă pentru că prin prezența și comportamentul ei te cunoști mai bine pe tine, înveți să ceri și să primești harul lui Dumnezeu și înveți să spui „nu” celor rele dintr-o relație. Bineînțeles, să te spovedești și să te împărtășești ca să dobândești de la Dumnezeu puterea de care ai nevoie pentru a face această schimbare.

Pentru început, o să-ți fie de folos să faci ce ți-am zis.

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar