Nu pot ierta

Versiune tiparTrimite unui prieten

Mi s-a făcut o nedreptate în urma căreia a trebuit să plătesc o sumă mare de bani fostului patron. Nu mă pot împăca cu gândul că am plătit pe nedrept acei bani, în situația în care finanțele mele sunt limitate de salariul minim. Am crezut absolut în Dumnezeu că îmi va face dreptate, știind că nu sunt vinovată și că e o practică a unor patroni de a-ți pune la socoteală pierderile lor atunci când nu le convine angajatul - respectiv eu am avut o discuție în sensul că nu vând marfă fără bon fiscal, și astfel am plecat de la acel loc de muncă și cu bani de dat. Am simțit că Dumnezeu m-a părăsit, iar de iertat, nu pot.

Am vrut doar să mărturisesc pentru că o întrebare „De ce?” nu-și mai are sens.

Doamne ferește ne de situații pe care nu le putem uita și ierta.

E.

Bine faci că nu pui întrebarea „de ce?” pentru că nu ar fi posibil să găsim răspunsul cu ușurință.
Ce-i important pentru tine acum e să realizezi că această întâmplare are un sens și că descifrarea acestui sens este vitală pentru tine.
În general, nedreptățile ni se întâmplă ca feedback la nedreptăți pe care le-am făcut noi altă dată în altă parte. Sau părinții noștri, sau bunicii noștri. E bine să cercetezi mai amănunțit în această direcție și să-mi scrii ce ai descoperit.

Apoi de mare folos îți va fi să te privești pe tine fără să te condamni, dar cu responsabilitate. Care anume a fost partea ta în relație cu patronul? Dacă ai plecat pentru că ai refuzat o ilegalitate, asta este un lucru minunat pentru tine și faptul că ai fost nedreptățită te apropie de fericirea celor prigoniți pentru dreptate. Nu glumesc.

Te rog să mergi imediat să te spovedești pentru păcatul de a fi crezut că Dumnezeu te-a părăsit, chiar dacă nu ești conștientă de gravitatea acestui păcat, deocamdată.

Nu poți ierta, ai nevoie de multă rugăciune pentru ca Dumnezeu să-ți dea puterea de a ierta. Altfel, neiertarea este o agresiune împotriva ta. Cei ce te-au nedreptățit habar n-au și nu suferă. Pe când tu te otrăvești și suferi. Iertarea este o vindecare a sufletului tău, Copila mea. E vorba de iertare și nu de împăcare.

De asemenea, e important să înveți din această întâmplare să te păzești de oamenii imorali, lipsiți de scrupule, nedrepți.

Nădăjduiesc că răspunsul meu îți va fi de ajutor și te îmbrățișez cu rugăciune și binecuvântare,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar