Dumnezeu mi-a spus pe malul Mării Galileei

Versiune tiparTrimite unui prieten

Pe Marea Galileei mi-a venit să zic:

Doamne, miluiește și binecuvintează pe fiecare om din barcă, pe cei de acasă. Pe adormiții din neamul nostru, spală-i, Doamne, de toate păcatele nemărturisite.

Apoi mi-a reamintit Domnul de micimea mea, a noastră ca oameni. Dumnezeu vorbește fiecăruia în chip tainic și minunat, de cele mai multe ori prin ceea ce El știe că îi atinge fiecăruia sufletul.

Dumnezeu mi-a spus pe malul Mării Galileei că nu am fost niciodată singură. Și a plâns cu mine. Cât de minunat este să plângi cu Domnul! Învață-mă, Dumnezeul Mântuirii mele, să plâng cu Tine până în veșnicie.

Dumnezeu m-a învățat să tac și să ascult tăcerea. El vine în tăcere. Vine în plâns. Vine în strălucirea razelor soarelui pe suprafața mării. Vine și mă îmbrățișează prin adierea vântului. Vine prin pornirea rugăciunilor în inima mea. Vine în glasul cântărilor de slavă din inima mea. El vine mereu în chip tainic.

Doamne, învață-mă să Te primesc. Învață-mă să fac loc prezenței Tale sfinte, așa cum m-ai învățat azi.

Doamne, fă-mă vrednică să pot păstra în suflet atingerea Ta delicată ca urmele pașilor Tăi pe Marea Galileei.

Doamne, spală păcatele mele și ale neamului nostru cu sarea Mării Moarte și îngenunchează inima mea în lacrimi pentru pruncii uciși de Irod și cei uciși de neamul meu, de toți bunicii, străbunicii, moșii și strămoșii meu.

Doamne, învrednicește-mă să simt dulceața sărutului Sfântului Tău Mormânt, dulceața Învierii Tale. Doamne, străpunge inima mea cu cântare înlăcrimată de psalmi pe Golgota răstignirii Tale.

Doamne dă-mi să respir rugăciunea ca în grădina Ghetsemani.

Doamne, Odorul meu cel tainic pentru care niciun cuvânt nu este de ajuns, prefă inima mea în vas cinstitor ca cele de la nuntă din Cana că să primească Sângele Tău Sfânt.

Doamne, Tu, care m-ai învățat să mă rog zicând „sărut urmele pașilor Tăi nevăzuți” și să Te cunosc în cei de lângă mine, în curgerea apelor, în pietrele care mărturisesc veșnicia și atotputernicia Ta, ajută-mă să nu mai uit vreodată de Tine și să Te Slăvesc pe Tine în toate zilele vieții mele.

DOAMNE, primește Tu toate ale mele și mă sfințește!

Stăpâne, vindecă-mă cu milostivirea Ta și scaldă nevrednicia mea în Iubirea Ta infinită.

Vă îmbrățișez cu bucuria pe care am simțit-o călătorind pe urmele pașilor Lui,

Cătălina

Acum să ai grijă să păstrezi în inimă această comoară ca să-ț fie de folos în momentele în care Domnul, cu iubirea Lui de oameni, Își va retrage simțirea harului din inima ta pentru a te întări în credință și pentru a-I dovedi iubirea ta.

Cu drag și rugăciune,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar