Adevăr sau minciună

Versiune tiparTrimite unui prieten

Doamne-ajută, măicuță! V-am mai pus întrebarea aceasta și altă dată și nu am primit niciun răspuns. Știu că aveți de răspuns la foarte multe întrebări, poate mai importante decât aceasta, dar v-aș ruga din tot sufletul să îmi răspundeți și mie.

De câțiva ani tot citesc și recitesc printre alte cărți, cărțile lui Eckhart Tolle, și nu știu dacă este o carte scrisă prin Duhul lui Dumnezeu sau nu, este bine să pui în practică ce scrie în ea sau nu? De foarte mare ajutor mi-ar fi răspunsul dumneavoastră!

Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă dea putere și sănătate!

Antonia

Astăzi oamenii, dacă nu sunt cu totul afundați în mocirla plăcerilor distructive, a grijilor de multe ori inutile, ucigătoare, a ambițiilor zăpăcitoare, caută cu sinceritate modalități de redresare a ființei umane. Se caută pe sine. Își caută sinele lor cel adevărat. Sunt tot mai mulți cei care fac asta și multe din soluțiile lor sunt folositoare. Doar că folosesc doar psihic, folosesc doar la îmbunătățirea stărilor sufletești și nu la vindecarea rănilor profunde ale sufletului uman. Aceste răni, Copila mea, sunt provocate de ruperea noastră, de smulgerea noastră din legătura vie cu Dumnezeu Cel Viu. Vindecarea la acest nivel este posibilă numai prin refacerea legăturii cu Dumnezeu după chiar metodele lui Dumnezeu folosite în Sfânta Lui Biserică. Dar pentru că aceste metode par greu de folosit, ba chiar greu de descoperit, fiind cumva îngropate în tradiția filocalică (slavă Domnului, încă vie în Biserica noastră), mulți dintre căutători se rătăcesc, ca Scufița Roșie în pădure. Eu nu cred că Scufiței Roșii nu i-a plăcut prin pădure, dar...

Poate ar trebui să precizez că tot ce e bun e de la Dumnezeu și că ce e bun în cărțile lui Eckhart Tolle este rodul lucrării lui Dumnezeu și prin cei care nu-I spun pe Numele revelat nouă în Sfânta Biserică. Dar, repet, insist: făcând și crezând doar ce scrie acolo, Îi vom lua locul lui Dumnezeu; ne vom înteți pofta de a ne auto-îndumnezei.

Nădăjduiesc că răspunsul meu îți va fi de folos, Copila mea!

Cu dragoste și rugăciune,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar