Cuvânt frumos: Iartă-mă!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Am ajuns cu bine la cea dea cincea sesiune a seminarului iertării. Citind tema pentru acasă, nu știam ce să scriu. Acum, după ce am făcut rugăciunile, încerc să-mi exprim și eu gândurile.

Acest cuvânt frumos iartă-mă nu l-am cunoscut și nu l-am folosit la adevarata lui valoare. Are o putere minunată atunci când este folosit cum se cuvine. Din păcate, i-am înțeles semnificația doar în ultimii ani. Cred că a putea cere iertare imediat după ce ai greșit cuiva este mare dar de la Dumnezeu. Iertând, ajungem mai repede la pace, la pacea sufletească. A ierta nu este un lucru simplu dacă nu ești într-o rânduiala cu rugăciunea, cu cele plăcute lui Dumnezeu.

Mi-am dat seama că a ierta este foarte important, am înțeles că a ierta înseamnă a iubi, te face liber, este cheia tuturor ușilor închise.

Am înțeles că este mai frumos a dărui decât a primi, am înțeles că trebuie să ne rugăm să ne respectăm aproapele, să trăim în bună înțelegere cu toți, să ne acceptăm defectele și să ne iertăm dacă greșim.

Eu credeam că, dacă răspund cuiva cu Dumnezeu să te ierte, era de ajuns, dar nu numai verbal nu era de-ajuns.

Mai târziu, am înțeles un picuț această taină a Bunului Dumnezeu, că nu-i destul sa răspunzi din gură, trebuie să fie și din inimă și trebuie chiar să-l iubesc. Din cauza păcatelor mele, nu reușeam sa înțeleg bine cum stau lucrurile.

Cu rugăciunile către Bunul Dumnezeu pentru mine ale celor ce mă iubesc, încep sa înțeleg un picuț cum trebuie să fac. Să fiu sinceră, este un sentiment de pace și de liniște când reușesc să iert și să îl înțeleg pe cel ce mi-a greșit și la rândul meu să fiu iertată.

Nădăjduiesc la mila Maicii Domnului să mă ajute și pe mine să mă povățuiască cum știe Ea mai bine, spre îndreptarea mea pentru a pune început bun în toate cele de folos pentru sufletul meu. Să mă ajute să cer iertare tuturor celor ce le-am greșit, să nu mai dau altora motiv de supărare. Pentru că a cere iertare și a ierta este un dar de la Dumnezeu.

Îmi doresc și eu acest dar de la Bunul Dumnezeu, după mare mila Lui să mă învrednicească și pe mine a-l avea măcar un picuț. Acum am descoperit acest cuvânt IARTĂ-MĂ! și îmi place din ce în ce mai mult. Îmi doresc să-l pot întrebuința atunci când greșesc în plinătatea semnificației lui.

Așadar, vă rog frumos să mă iertați pentru toate greșalele mele. Vă mulțumesc din inimă pentru tot ajutorului și rugăciuni!

Va îmbrățișez din toată inima mea. Iertați și binecuvântați!

Cu drag și dor, Elena.

Mulțumesc!

Mulțumesc și ție, mulțumesc și lui Dumnezeu și te aștept cu drag mai departe în lucrarea seminarului.

Cu drag și rugăciune,
Maica Siluana

Adaugă comentariu nou

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar