Din iadul schemelor de inadaptare

Versiune tiparTrimite unui prieten

1. Abandonul
Doamne, Iubirea mea, Mantuirea mea, Tu ne dăruiești prin pronia Ta oameni minunați care să ne fie alături în drumul spre mântuire. Orice făptură a Ta este o binecuvântare în viața mea. Doamne, îți mulțumesc pentru oamenii pe care mi-i scoți în cale. Dă-mi dragoste față de ei, sensibilitate, încât să nu îi rănesc prin patimile mele. Vindecă-mă, Doamne, degrabă de dependența de cei apropiați, de gelozie, de anxietate. Doamne, la Tine nimic nu e cu neputință de îndreptat, nicio pierdere nu e de neînlocuit, Tu ești cu totul dragoste! Vindecă-mă de teamă, dă-mi să Te iubesc cel mai mult pe Tine, iar pentru oamenii pe care mi-i trimiți, să-Ți mulțumesc ca pentru niște daruri minunate, să ma bucur de ei și să le aduc bucurie. Binecuvintează, Doamne, toata făptura Ta!

2. Privațiunea
Doamne, conflictul interior dintre a-mi tăia voia, a face pe plac altora și a fi independentă, liberă, mă macină și mă zbuciumă în tot ceasul. Vezi, Doamne, lupta mea și vindecă-mă! Dă-mi dragostea Ta, ca tot ceea ce fac pentru ceilalți să fie cu iubire și bucurie, să nu mă împovăreze. Dă-mi, Doamne, curaj să-mi recunosc neputințele, încât ceea ce fac să nu fie cu forțare. Ajută-mă să-mi pot exprima și nevoile proprii. Vindecă sufletul meu și dă-mi să înțeleg ce înseamnă să fac voia Ta și să-mi tai propria voie, să mă lepăd de voia mea. Pentru că eu, Doamne, vreau să fie în toate cum vrei Tu, dar să nu mă părăsești nicio clipă, să fii în toate cu mine. Vindecă-mă așa cum vrei Tu, nu mă lepăda pentru neînțelegerea și necunoașterea mea, nu mă lepăda pentru neputințele mele. Umple-mi sufletul de dragostea Ta și să fie în toate voia Ta în viața mea! Vindecă sufletul meu, să pun dragoste în tot ceea ce vrei să fac, să nu mă las purtată de spiritul de turmă, ca prin asta să mă forțez, sau să forțez pe alții și să pierd dragostea.

3. Imposibilitatea de a fi iubit
Doamne, Dumnezeul meu iubit, Tu care ești dragostea cea atotcuprinzătoare, dă-mi dragostea Ta, revars-o în inima mea și vindecă sufletul meu. Sunt păcătoasă și nerecunoscătoare, nu-Ți mulțumesc pentru ce făpturi minunate ne-ai creat, și mă îndoiesc de calitățile pe care le-ai pus în mine, de darurile cu care m-ai înzestrat. Tu, Doamne, ai spus să nu ne temem și să nu ne îngrijim de nimic, ne-ai înzestrat mai frumos decât pe crinii câmpului, ne-ai hrănit mai mult decât păsările cerului. Pentru ce mă îndoiesc atunci? Când Tu pururi cu mine ești, când Tu îmi dai toate cele de folos, când Tu îmi oferi dragostea Ta! De ce să mă îndoiesc că nu aș putea fi iubită, când Tu deja mă iubești cu cea mai curată și deplină dragoste?! De ce să mă obosesc și îndoiesc atât, încercând să fiu într-un anume fel, când Tu mă iubești așa cum sunt, când Tu mă primești și mă vindeci, de aici, din adâncul în care mă aflu?! Da, Doamne, Tu ești nădejdea mea, înviază sufletul meu! Fii cu mine și ajută-mă să rămân întru Tine și atunci nimic nu-mi va lipsi.

4. Excluderea
Iisuse al meu, vindecă sufletul de tendința de a mă însingura și izola de oameni. Ne-ai creat să trăim în dragoste și comuniune unii cu alții. De ce să mă tem? Când Tu cu mine ești... Dă-mi dragoste față de creația Ta și bucurie veșnică!

5. Vulnerabilitatea
Doamne, vindecă-mă de vulnerabilitate! Tu ești nădejdea mea, de ce să mă tem? Întoarce-mă și povățuiește-mă să nu îmi mai fie teamă de nimic, știind că Tu ești lângă mine. Dă-mi credință, curaj, nădejde. Ajută-mă să fiu puternică și să pot răbda și duce orice încercare, orice ispită, cu ajutorul Tău. Tot ce iți cer e să fii cu mine, să-mi dai să simt bucuria Ta și dragostea Ta în orice. Doar nu mă parăsi, Dumnezeul meu.

6. Perfecționismul
Doamne, revarsă harul Tău asupra sufletului meu și dă-mi smerenie. Eu sunt nimic fără Tine, tot ceea ce am, tot ceea ce fac este prin Tine, cu ajutorul Tău. Fără Tine, nimic vrednic și bun nu pot să împlinesc. Toate sunt darurile Tale, pentru care Îți mulțumesc! Ajută-mă să mă lepăd de voia mea și să îmbrățișez voia Ta, să le primesc pe toate, să accept și să îndeplinesc voia Ta cea sfântă. Nu pot nimic fără Tine. Nu mă părăsi!

Maria

Domnul să-ți audă rugăciunile, să-ți vindece suflețelul și să facă din tine un martor al milostivirii și iubirii Sale pentru oameni.

Te îmbrățișez cu drag mult și recunoștință!

Cu drag și rugăciune,
Maica Siluana

Adaugă comentariu nou

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar