De la Ieremia...

Versiune tiparTrimite unui prieten

Copilașul meu Ieremia este ca o poezie frumoasă. El îmi aduce aminte de Dumnezeu în fiecare zi. S-a născut pe 29 Septembrie, ziua de naștere a părintelui Boca. Are un zâmbet pe buze tot timpul, de când se trezește până adoarme. Am început să îi spun de Doamne Doamne de mic, spre disperarea soțului meu, și face niște analogii și raționamente de om mare.

Când era mic avea constipație, pe la doi anișori și jumătate. Era atât de greu să meargă la WC, că plângea și el și noi. Într-o zi a rămas pe WC și încerca cu greu să facă căcuța. Atunci a strigat către mine, plângând: Mami, să știi că Domnul Iisus nu mă ascultă. L-am întrebat de ce și el a spus că Îl roagă să nu îl mai doară când face. Atunci, disperat a spus că Îl spune pe Domnul Iisus la Măicuța Domnului. Acum Ieremia are aproape 6 ani și nu mai suferă de constipație.

Într-o zi a venit la noi un baiețel mai mare și a început să „tragă” cu pistolul cu biluțe în peretele pe care era icoana Maicii Domnului. Ieremia a început să plângă disperat că o doare și îi spunea baiețelului să se oprească. Cred că avea vreo 4 anișori. I-am luat pistolul din mână băiețelului și, foarte serioasă i-am spus să nu o mai rănească pe doamna din tablou că o doare. Parinții lui se distrau de minune. Le-am spus că Ieremia are un respect mare pentru Maicuța Domnului și că nu plânge degeaba. De atunci - slavă Domnului! - vine și mama copilului la biserică.

Când era micuț i-am pus o poză cu Maicuța Domnului deasupra patului. Jucăria specifică - să îi pui o poză cu mami când e bebe, că e bine să o vadă. Când a învățat să vorbească și îl întrebam cine este în poză, el îmi spunea: Mami. Dacă îl întrebam pe cine ține Maicuța Domnului în brațe el îmi spunea: Ieremia.

Este o dulceață de copil. Seara când își spune rugăciunea cu mine, după ce termină, o pupă pe Maica Domnului în icoana, dar într-un singur loc: steluțele de pe umerii Măicuței Domnului. Îmi spune că și el vrea să aibă una și că dacă-i cuminte, ea o să-i dea. Ne-am făcut un mic altar în casă, cu icoane cu Domnul Iisus și Măicuța Domnului. El i-a adus o floricică de jucărie și vorbește cu ea: Sper să-ți placă floarea meu ( face dezacorduri în romanește).

Și o ultimă poveste cu iubirea mea de copil: soțul m-a rugat când mergeam la cumpărături să nu uit să îi iau un bilet la loterie. Ieremia l-a certat serios: Tati, să nu caștigi la lotot, că nu cinștit banii! Trebuie să muncește pentru casă! Tatal lui a spus că eu l-am învățat să spună, dar nu e adevărat. Ieremia și-a pus o emblemă pe piept și a spus că el valorează un milion de dolari. Era atât de dulce, cum era serios.

E o dulceață de copil. Așa cum am prezis mai demult când voiam să îl avortez, el îmi aduce mai multă bucurie decât aș fi crezut.

Mă rog lui Dumnezeu să-i dea înțelepciune să biruiască viața!

Astă seară ne rugam la îngerașul și povesteam de respect. Ieremia m-a întrebat ce înseamnă respect. I-am spus de respectul față de biserică, de Măicuța Domnului și, că din respect noi nu vorbim și nu facem gălăgie ca la școală. El m-a întrebat daca atunci când respecți pe cineva îți este frică, iar eu i-am spus că da: când respectăm pe cineva, avem un sentiment de frică, și în același timp curiozitate să îl cunoaștem mai bine. El mi-a spus că o respectă pe Maica Domnului, că lui îi este frică să nu plece de la el când o cheamă. Dacă nu-l mai ascultă? Așa o respectam noi pe Maica Domnului, și eu cred că de aici vine respectul față de părinți și ceilalți. Și acum, dacă îl înteb pe cine ține Maica în brațe îmi spune: pe Ieremia.

În legatură cu Ieremiuță găgăuță aveți permisiunea să postați despre isprăvile lui de năzdrăvan, că într-adevăr sunt dulci.

Apropo, am mers duminică la biserică și noi îi ducem în dar ceva Măicuței Domnului.Ce putem: un spic de grâu, o floricică , ceva frumos. Ieremia are grijă să o „întrebe” dacă-i place ce i-a adus. Când am venit acasă, Ieremia mi-a spus un lucru ce m-a rușinat groaznic. Când l-am întrebat dacă i-a plăcut Măicuței Domnului floarea, el mi-a zis: Mami, să nu-i mai aduci nimic la Măicuța Domnului că nu mai vrea. Dacă tu fumezi... nu-i mai place de tine, mai bine lasă-te de țigări. Am amuțit pe loc și n-am știut ce să-i răspund, de parcă eu eram copilul mic.

Doamne, binecuvintează pe Ieremia și pe toți copilașii Tăi și vindecă sufletele și trupurile părinților lor ca să-i crească în bucurie și pace în Casa Ta!

Mulțumesc mult, Ieremia pentru cuvintele tale. Le pun aici pe site că să se bucure mulți copii - mici și mari - de tine, și să te pomenească în rugăciunea lor. Sunt sigura că ți se vor alătura și alți copilași!

Cu dragoste și rugăciune,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar