„Și acum ce-i de făcut?”
În curând, vei fi înapoi, acolo, în lumea reală. Vei constata că este aceeași lume, cu aceleași vechi probleme.
Indiferent unde trăiești, vei continua să ai parte din plin de aceste probleme. Plus, acea problemă care poate face ca toate celelalte să pară mult mai mari decât sunt în realitate.
Nu ești singura persoană care are de înfruntat problema băuturii. Suntem cam 2.000.000 care nu mai suntem singuri.
În 1935, doi bărbați au văzut cum alcoolul le-a ruinat viața. Știau că-i va ucide dacă nu se vor opri din băut. Voiau să se oprească, dar nu puteau să o facă singuri.
Familiile, prietenii și doctorii lor nu o puteau face pentru ei. Nici o pierdere personală sau calamitate nu era destul de mare, nici o amenințare, tratament sau vindecare destul de puternice încât să facă pe vreunul din ei să se oprească din băut. Nici voința nu-i ajuta. Promisiunile nenumărate și sincere făcute lor înșiși erau încălcate mereu – cu ocazia acelei prime băuturi.
Fiecare dintre cei doi bărbați a fost diagnosticat ca un alcoolic incurabil. Mai rău, se vedeau pe ei înșiși ca fără speranță. Până când s-au văzut unul pe altul.
Printr-o coincidență stranie, s-au întâlnit și au început să-și împărtășească experiența similară cu alcoolul. Au constat că își înțelegeau problemele mai bine decât o făceau familiile, prietenii și doctorii lor. Această înțelegere reciprocă le-a dat puterea, de care aveau nevoie disperată, de a respinge acea primă băutură care totdeauna îi ducea la dezastru.
Treptat, noua putere dobândită le-a redat speranța în viață și viitor. Au trăit să împărtășească experiența lor cu alți așa numiți alcoolici incurabili.
Astăzi, asociația Alcoolicii Anonimi este alcătuită din circa 2.000.000 de bărbați și femei care, odată, s-au simțit tot atât de fără de speranță. Continuăm sa ne întrunim în mod regulat ca să ne împărtășim unul altuia experiența, puterea și speranța. Viața noastră de zi cu zi e mult mai bună acum decât era înainte. Și fiecare dintre noi a trebuit să-și pună întrebarea: „Și acum ce-i de făcut:?”
Trăim și ne întrunim peste tot și la diferite ore ale zilei. Sperăm că vei vrea să stai de vorbă cu unul dintre noi când vei ieși din izolare. Te așteptăm, fiindcă cineva a așteptat la rândul lui pentru fiecare dintre noi. Și acest lucru a determinat întreaga schimbare.
Aceasta este literatură aprobată de Conferința Serviciilor Generale A.A.
Mai multe informații despre activitățile și întâlnirile A.A. din România puteți găsi la următoarea adresă: http://www.alcooliciianonimi.ro/