Mi s-a părut uluitor

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maica Siluana, Doamne ajută.
Sunt Horaţiu de la ASCOR Cluj. V-am mai scris odată şi vă spuneam că aici la Cluj avem o foaie studenţească "Filocalia".

Am citit cartea scrisă de Maica Magdalena de la Essex "Cum să comunicăm copiilor credinţa ortodoxă" şi acolo, la capitolul "A învăţa iubirea după o copilărie traumatizată" se afirmă, într-o notă de subsol, că Sfinţii Teofil cel Nebun pentru Hristos şi Sfânta Marcela au fost abuzaţi de părinţii lor. Mi s-a părut uluitor. Şi atunci m-am gândit că aş dori să scriu un articol pe tema aceasta. Am găsit şi un capitol în cartea "Reîntregirea sufletului - arta îndrumării duhovniceşti" - John Chryssavgis. Şi m-am gândit să vă rog şi pe dumneavoastră să-mi indicaţi unele materiale de pe site (în afara seminarului on-line "Să ne vindecăm iertând").

Mulţumesc mult şi vă doresc numai bine.

Hristos în mijlocul nostru!

Octavian Horaţiu

Să mă ierţi că am pus mesajul tău pe Site, dar m-am gândit că acesta e singurul fel în care te pot ajuta. Eu nu-ţi pot oferi nimic de pe Site, pentru că tot ce ştiu eu despre această suferinţă a copiilor abuzaţi este confidenţial.

Mă gândeam că am putea să apelăm direct la cei care au suferit asemenea abuzuri, rugându-i să ne comunice, bineînţeles cu pseudonim, suferinţa lor, urmările abuzului şi felul în care se luptă acum cu aceste urmări. În felul acesta am sparge această adevărată conspiraţie a tăcerii din jurul suferinţei acestor suflete atât de nevinovate la vârsta abuzului şi i-am ajuta să iasă din robia mimetismului violenţei care îi va transforma într-o zi în abuzatori. Numai Dumnezeu poate pune capăt acestui lanţ blestemat care se îngroaşă din generaţie în generaţie tot mai mult. Şi, pentru ca Dumnezeu să lucreze este nevoie ca omul să-L primească pe Dumnezeu în viaţa lui, în rănile lui, în realitatea lui concretă şi dureroasă şi nu într-o nevrotică imagine de sine înfrumuseţată prin negare şi refulare. Şi, primindu-L pe Domnul, să ia putere şi învăţătură de la El ca să se vindece prin iertare. Nu există altă cale!

Avem nevoie de curaj, de onestitate şi de luciditate ca să beneficiem din plin de mila lui Dumnezeu atât de lucrătore în viaţa celor care-L primesc pe El.

Mă bucur pentru tine, mă bucur că eşti din ASCOR, şi nădăjduiesc să punem început bun unui război duhovnicesc împotriva adevăratului nostru vrăjmaş: abuzul ascuns şi pervers care-şi aruncă victimele dincolo de făgaşul firii, în ruşine, frică, patimi împotriva firii şi deznădejde. Până acum v-am văzut, pe mulţi din ASCOR, "luptând" împotriva homosexualităţii, de exemplu, şi, deşi vă înţelegeam motivaţiile, eram îndurerată că nimeni nu părea să sesizeze originea acestei dramatice lupte şi căderi... Copilul victimă, astăzi, e repede preluat de cei care, prin industria de pornografie şi imagini violente, se îmbogăţesc exploatându-le angoasele şi deznădejdea... Ce le oferim noi în schimb?

Da, dragul meu Horaţiu, e uluitor! E uluitor nu atât că asemenea lucruri se întâmplă, şi se întâmplă de când omul a ales să fie rob satanei, ci, mai ales, e uluitor că sfinţenia nu poate fi împiedicată de nimic! Dumnezeu S-a făcut om ca omul, indiferent de condiţie sau condiţii, să se facă dumnezeu. Dacă vrea!

Să ieşim în întâmpinarea celor care se zbat în iadul izolării şi al singurătăţii şi păcatului mărturisind Acest Dumnezeu!

Vrei?

Mulţumesc şi fii binecuvântat!

Cu drag şi încredere,

M. Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar