Doresc din tot sufletul să înţeleg de ce, şi încotro să mă îndrept?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Problema mea este deosebit de acută, pentru că mă confrunt cu o situaţie foarte dificilă legată de creşterea mea spirituala. Sunt convertită recent la Ortodoxie, deşi am căutat toată viaţa credinţa adevărată. Mărturisesc că acest fapt s-a făcut prin Sfânta Icoană a Maicii Sfinte de la Nicula şi prin doi părinţi duhovniceşti care s-au rugat pentru mine prin slujbe de dezlegare. Din păcate, amândoi sunt grav bolnavi şi am rămas singură. Dacă la început aveam o râvnă şi o bucurie foarte mare pentru post şi rugăciune, pentru împărtăşirea cât mai deasă, pentru comuniunea cu persoane duhovniceşti, treptat am tot redus canoanele de rugăciune şi am ajuns tot mai slabă şi neputincioasă într-atât încât nu mai pot să mă rog, să citesc şi am o stare tot mai păcătoasă. Simt că decad tot mai tare. Îmi vine să strig tot timpul către Dumnezeu: "vrăjmaşul prigoneşte sufletul meu şi viaţa mea o calcă în picioare, făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morţii cei din veac." Mă simt ca şi israelitenii care au ieşit din Egipt, dar rătăcesc prin deşert. Au trebuit să treacă nişte ani în care să renunţ la toate experienţele şi cunoştinţele teologice anterioare Ortodoxiei, dar acum mă simt complet singură. Am citit şi am înţeles perfect superioritatea Ortodoxiei şi chiar am beneficiat de tot ajutorul părinţilor şi al prietenilor, dar nu ştiu cum, mi s-au tăiat toate relaţiile. Doresc din tot sufletul să înţeleg de ce, şi încotro să mă îndrept? Simt de parcă Dumnezeu şi-a întors Faţa de la mine şi nu mai am protecţie de sus.
Liliana

Abia acum te converteşti cu adevărat la Ortodoxie! Acum e botezul părăsirii, e naşterea la libertatea de fiu care nu mai aşteaptă salariu ca o slugă! E vremea credinţei, încrederii fără nici o dovadă! Acum te vindeci de aspectul consolator pe care mulţi creştini, inclusiv ortodocşi, îl cer de la Dumnezeu! Acum eşti pur şi simplu partener de dialog cu Domnul! Acum cunoşti libertatea! Tu eşti liberă să nu-L cauţi şi El e liber să nu-ţi răspundă! E ameţitoare această punere la încercare. Dar numai prin ea ne mântuim de pretenţia egoului, a psihismului nostru, de a avea un "dumnezeu tonomat" care ne împlineşte dorinţele şi ne dă stări pozitive!

Liliana mea dragă, această părăsire e naştere mai Sus! Fără ea nu înaintăm pe Cale. Citeşte-l pe Sfântul Siluan şi pe Părintele Sofronie şi vei înţelege mai multe!

Nu te teme, El nu minte! Tot ce ţi-a făgăduit va face, dar nu aşa cum sugeram noi în scenariile noastre de consumatori! Acum El, Domnul, Creatorul tău, vorbeşte creatorului din tine! Curaj! Nu vei fi încercată mai mult decât poţi duce. Iar dacă acum te superi şi-ţi faci dreptate vei repeta ce a făcut Cain, când a refuzat oferta de a creşte... Dar tu nu vei face asta, de vreme ce strigi la El şi la mine!

Îţi mulţumesc mult că m-ai întrebat! Cunosc asta! Curaj!

Sfântul Siluan te va ajuta!

Cu dragoste şi încredere,

M. Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar