Ce pot să fac pentru sufletul meu ca în viaţa mea să nu mai existe schimbări bruşte?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Doamne-ajută, măicuţă,
Sunt Laura, o fată de 19 ani. Înainte de a vă adresa întrebarea care mi-ar putea schimba în bine viaţa aş dori să vă spun câteva lucruri despre mine pentru ca dumneavoastră să mă puteţi cunoaşte cât de cât. Îmi aduc aminte cu mare drag de vremurile când eram pe clasa a V-a, a VI-a, când simţeam că-L iubesc pe Dumnezeu, dar cu timpul am devenit o fată rea, irascibilă şi nu mergeam la biserică decât foarte rar deşi credeam (şi cred) în Dumnezeu. Odată cu intrarea mea la liceu am observat că după un an m-am schimbat brusc şi totul a pornit de la faptul că o observam pe sora mea cea mare cât de mult citeşte din cărţile de rugăciuni. Într-o zi m-am gândit să citesc şi eu o carte. Cartea se numeşte: "Ne vorbeşte Părintele Cleopa", volumul 2, în care scria multe lucruri despre ce se întâmplă cu sufletul omului după moarte, despre Iad şi Rai. Lucrurile groaznice şi înfricoşătoare pe care le-am aflat despre cum va fi după ce se desparte sufletul de trup şi despre ceea ce este în Iad, atât de mult m-au atins încât automat m-am schimbat: nu mai vorbeam urât, îmi ascultam părinţii, am început să merg la biserică împreună cu sora mea cea mare, nu mai eram irascibilă, nu mă mai supăram din orice. Dar toate acestea au ţinut aproximativ doi ani. De aceea vă implor să-mi răspundeţi la întrebarea: Ce pot să fac pentru sufletul meu ca în viaţa mea să nu mai existe schimbări bruşte de la a face voia lui Dumnezeu la a nu o face, de la a fi om bun la a fi om rău? Şi oare cum să fac să-mi pot stăpâni în orice moment gândurile necurate care nu-mi permit să urmez Calea cea dreaptă a lui Dumnezeu? Ştiu că mulţi apelează la sfaturile dumneavoastră, sper să reuşiţi să-mi răspundeţi şi mie.

Cu mult drag,

Laura

Curaj! Acum, la 19 ani, tu, Laura, eşti chemată să devii stăpână pe toate cele ale tale: impulsuri, porniri, sentimente, fapte, cuvinte... Greu! De aceea ai nevoie de Dumnezeu, de harul Lui pe care îl obţii în Biserică, fiind ascultătoare de sfânta rânduială. Dacă vei face aşa şi vei lupta să dobândeşti mereu harul, chiar în momentele de slăbiciune şi cădere, vei birui şi vei fi răsplătită cu Bucurie Sfântă. Citeşte pilda talanţilor din Evanghelie şi vei învăţa cum se intră în Bucuria Domnului. Fiind credincioasă peste puţinul peste care ai fost pusă să fii stăpân, adică peste tine, peste sufletul şi trupul tău, peste ale tale.

Te mai aştept cu drag.

Cred că de mare folos ţi-ar fi şi dacă ai învaţa să ierţi şi să binecuvântezi. Seminarul nostru îţi va fi de mare folos dacă vei dori să-l faci.

Te aştept cu drag,

M. Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar