Ce aş putea să le răspund?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maică dragă, am citit mesajul cuiva care vorbea despre filmul "The Secret". Într-adevăr, şi eu am mulţi colegi care m-au "înnebunit" cu vizionarea acestui film care, zic ei, le-a schimbat viaţa. Vă rog din suflet să-mi spuneţi cum să reacţionăm şi cum să răspundem celor care ne recomandă vizionarea acestui film, deoarece nu mi se pare deloc în conformitate cu trăirea autentică în Hristos. Şi recunosc, încă nu am găsit o replică pentru cei care îmi spun că doar din ignoranţă nu accept acest film, un adevărat "secret" zic ei, despre cum să înţelegem şi să reuşim în viaţă. Ce aş putea să le răspund? Eventual să le recomand să vadă filmul "Ostrov"? O adevărată capodoperă de trăire creştină...

Silviu

Îmi pare rău că nu am auzit nimic despre acest film. Tu l-ai văzut? Dacă nu, îl poţi vedea ca să ai ce spune celor cu care stai de vorbă. Dacă l-ai văzut şi ai ajuns la concluzia pe care mi-o mărturiseşti, cred că mai de folos pentru tine şi pentru colegii tăi ar fi să le spui ce anume ţi-a plăcut şi ce nu şi de ce, fără să foloseşti expresii ca "trăirea autentică în Hristos"! Acestea sună a gol când omul nu a intrat în experienţa vie la care te referi tu.

Încearcă, de asemenea, să înţelegi impactul pe care îl are acest film asupra vieţii lor şi de aici să porneşti. E foarte important să ţinem cont de viaţa reală a celui de lângă noi şi nu de cum "ar trebui ea să fie" ca să fie autentică. Ştii, om drag, vieţile acestea chinuite şi neautentice sunt ucigător de reale. Or, în aceste vieţi doreşte Domnul să coboare şi să-Şi facă sălaş. Te rog, întreabă-L pe Domnul în rugăciunile tale cum să faci ca să fii mesagerul Lui acolo. Că poate nu degeaba ţi-a ales aceşti colegi! Da, poţi, şi chiar trebuie, să recomanzi minunea numită "Ostrovul", dar fără să faci din aceasta o replică agresivă. O capodoperă nu se "bate" cu restul operelor de artă, ci le luminează ca să se vadă şi ele mai bine!

Cu înţelegere pentru suferinţa pe care o împărtăşesc şi eu şi cu drag în Domnul,
M. Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar