Am nevoie de foarte multă lumină

Versiune tiparTrimite unui prieten

Ce pot să fac pentru a mi se lumina mintea şi sufletul? Ce rugăciuni se mai fac în afară de Acatistul Sfântului Duh? Am nevoie de foarte multă lumină şi nu ştiu cum să o caut.
Ana

Rugăciunea te va învăţa pentru că rugăciunea e legătură directă şi vie cu Duhul Sfânt Care vine şi Se sălăşluieşte în noi, la cerere, şi ne luminează duhul. Pentru a coborî lumina, pe care o primim în duhul nostru, şi în puterile psihice şi somatice ale sufletului, e nevoie să voim şi să ne silim. E nevoie de asceză, adică de exerciţiu şi luptă, după rânduiala sfântă a Bisericii. E nevoie să ne curăţim de "toată întinarea", tot cu ajutorul Duhului Sfânt Care lucrează, prin Sfintele Taine şi prin împlinirea Poruncilor. Acestea din urmă nu sunt altceva decât Prezenţă vie şi lucrătoare a lui Dumnezeu în noi! Aici se împotmoleşte rău mintea şi voia omului căzut, care ia Poruncile drept norme juridice şi ameninţări. Ascultarea şi împlinirea lor ne va descoperi că sunt, de fapt, împlinirea făgăduinţelor făcute omului de Dumnezeu.

Aşadar, iată ce simplu e să ai mereu mai multă lumină! Avându-L pe Cel ce "este Lumina lumii" în tine şi fiind în El, vei avea ce doreşte inima ta!

Ca să guşti prezenţa Acestei Lumini, ai nevoie să-ţi cultivi simţurile duhovniceşti. Biserica e o înaltă Şcoală de Cultură a Duhului, pentru cine nu o confundă cu neputinţele unor mădulare ale ei!

Cu drag şi încredere,

M. Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar