De ce mă pedepseşte Dumnezeu?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Măicuţă dragă, am aflat că momentan şansele să fac copii sunt mici. Bineînţeles că am suferit şi încă sufăr, am încercat să înţeleg de ce mi se întâmplă asta; pentru păcatele mele din tinereţe poate?
Poate pentru că am avut mai multe relaţii cu băieţi înainte de soţul meu, poate pentru că am trăit ani de zile în păcat cu soţul meu până la cununia religioasă, ferindu-mă să am copii, sau pentru masturbare?

Încerc să înţeleg ce să corectez, deşi am fost fidelă lui şi acum suntem sub binecuvântarea cununiei.

Nu ştiu ce ni se întâmplă, însă de când ne-am căsătorit nu mai există atracţia aia carnală, e altceva, o iubire profundă, caldă şi încă emoţionantă. Totuşi, îmi doresc să mai fac dragoste cu soţul meu, dar nu pot. Oare nu-l mai doresc, o să devenim ca fraţii? Poate că, mai trebuie să treacă timp să ne vindecăm de toate reproşurile, învinuirile şi să ne oferim căldură necondiţionată, iertare şi mult bine aşa cum se întâmplă de când v-am cunoscut pe dumneavoastră, măicuţă.

La fel, mă gândesc că şi întâmplarea cu infertilitatea are loc ca să reuşesc să cresc duhovniceşte. În sufletul meu cred că Dumnezeu nu mă va lăsa şi mă va ajuta să am copii. Din păcate, necazul asta mă apropie de Dumnezeu, aşa se întâmplă.

Îmi doresc să am putere să învăţ să iau un examen după mai multe eşecuri.

Asta e calea, maică Siluana, prin suferinţe si necazuri reuşim?

Mulţumesc frumos,

Domne ajută!

Ana

Nu-mi este uşor să-ţi răspund, aşa cum nu-mi e uşor să le răspund nici surioarelor tale care mă întreabă de ce le pedepseşte Dumnezeu să rămână însărcinate când ştie foarte bine (doar e Atoateştiutor) că sunt "nevoite" să facă avort pentru că n-ar avea cu ce şi cum să crească acum un copil! Dar mult mai greu îmi este să te las să crezi că te pedepseşte Dumnezeu pentru cele pe care le mărturiseşti (să-ţi primească Domnul milei pocăinţa). Mi-e chiar imposibil, pentru că, la cele mărturisite adaugi şi păcatul blasfemiei! Pentru că e un păcat,om drag, să spui că Dumnezeu te pedepseşte cu sterilitatea pe care poate singură ţi-ai provocat-o! Poate! Nu putem şti. Adevărat este că ştiinţa dovedeşte că folosirea unor procedee anticoncepţionale şi avortul, duc în timp la sterilitate. O altă descoperire mai recentă se dovedeşte că în uterul femeii pătrund informaţii din toate seminţele bărbăteşti care au pătruns în casa vieţii ei, chiar dacă nu a avut loc fecundarea şi că această informaţie se poate fixa pe viitorii zigoţi dând naştere la copii hibrizi! Or, de la un anumit nivel de hibriditate, legea firii nu mai permite formarea zigotului care ar oferi pruncului o informaţie imposibil de descifrat. Este o lege a firii, pusă de Dumnezeu prin creaţie şi păzită prin Pronia Sa, şi nu o intervenţie specială pentru tine, o pedeapsă nemiloasă pentru persoana ta. Noi, sau înaintaşii noştri, neascultând de legile sănătoase ale firii, dăm de limitele ei şi suntem blocaţi, opriţi să mergem mai departe ca să nu ne autodistrugem , ci să rămânem vii ca să ne întoarcem şi să ne mântuim. Aş vrea să înţelegi asta, copil drag: nu Dumnezeu mă pedepseşte că intru în comă alcoolică şi mor, dacă nu mă opresc din băut, deşi mi-e rău şi am semne să mă opresc.

Aşadar, noi, prin cele ce le facem, călcând legile firii şi împotrivindu-ne poruncilor lui Dumnezeu care ne conduc la depăşirea prin har a neputinţelor noastre, alegem boala şi moartea şi, în loc să cerem iertare şi vindecare Îl acuzăm pe Dumnezeu de cruzime şi nedreptate! Iată iadul!

Dar tu ai ales să nu rămâi în iad, om drag, şi vrei să înţelegi taina iubirii lui Dumnezeu. Tu eşti hotărâtă să te apropii de El, să împlineşti poruncile, să înveţi iertarea şi să te laşi vindecată de El. Ei, câte minuni vei trăi!

Harul vindecă! Harul transformă durerea în bucurie, frica în curaj, moartea în viaţă! Da, învaţă să ierţi şi să te laşi Făcută din nou de Domnul.

Curaj, şi Domnul să te mângâie cu harul Lui!

Cu drag,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar