Organisme modificate genetic- răsplată sau pedeapsă pentru umanitate

Versiune tiparTrimite unui prieten
Olariu Elena, Răducăneni

     

                               
       "Radiațiile au adus în Mileniu III maladia atomică, cauzată de exploziile din acea perioadă. La tot pasul auzim de efectele poluării aerului, din urma emanării gazului de eșapament, un altfel de bombă a secolului XXI, oamenii  fiind afectați din punct de vedere respiratoriu. De ce nu și  creierul uman nu ar fi afectat de această "boală" subtilă a secolului- performanța  în cibernetică, automatizarea vieții și dirijarea acesteia prin  intermediul microcipurilor de care depindem în ultima vreme...Întâlnim la tot pasul oameni, de diferite vârste, care suferă: de leucemie, de osteoporoză, de creșterea haotică a unor formațiuni chistice- neîntâlnite pe vremea bunicii, de căderea  tranșantă a părului ca și de dezvoltarea, uneori hidoasă, a unor copii din varii motive, superponderabilitatea, spune știința și medicina confirmă lucrul acesta. De aceea se recomandă regim alimentar, vitamine extrase și ingerate din legumele consumate în stare crudă, activitate zilnică, mișcare, sport și nu "hibernare" în fața calculatorului...
       Se știe că aerul constituie o componentă primordială a mediului înconjurător. Prin proprietățile sale fizice, chimice și termice întreține viața pe planeta noastră. și apa de altfel. Curată însă, nu poluată. Deoarece poluarea aerului are efecte negatice asupra lumii vii, cu preponderență asupra vieții umane.
       Este necesară păstrarea calității aerului, a apei, ele reprezentând o problemă a lumii contemporane!
       Dar, boala acestui mileniu, sunt radiațiile. și când spunem radiații, spunem tocmai explozia de informație pe care o acumulăm, nu întotdeauna în beneficiul nostru, pentru că nu știm ce să alegem și ce nu. Urmarea: formarea unor deprinderi noi, nedezlipirea de calculator, de vizionarea serialelor siropoase, etc., toate acestea  afectându-ne direct trupul și sufletul. Trupul, anemiat de radiațiile zilnice pe care nu avem cum le observa și sufletul, prin scăderea voinței de a lupta cu noi înșine, să supraviețuim.
       Natura, a doua mamă, are nevoie de curăție trupească, igiena pe care noi trebuie să o facem prin păstrarea curățeniei și, sufletească, adică nepoluarea aerului...Lucruri puerile pentru unii, pentru megalomanii  a căror buzunare  sunt doldora, dar al căror suflet, este bolnav din punct de vedere genetic. Uman.
       Religia, prin dogmele și canoanele sale încearcă de  mii de ani să-i orienteze pe oameni, să păstreze limitele moralității umane și familiare, să respecte pentru a fi respectat și să nu "întineze" ceea ce Dumnezeu a oferit:VIAȚA. De aceea sunt interzise atât religios cât și legal, căsătoriile între frați de sânge, veri primari și secundari,  frați vitregi, sau legăturile incestuase dintre fii și părinți, care se pare că acum chiar au devenit o boală... Pentru că, urmașii care se nasc, din start, sunt bolnavi psihic, rahitici,  cu anomalii greu de imaginat, dar care totuși există. Nu întâmplător se pune atât de mult accent pe moralitate în zilele noastre, pentru evitarea folosirii drogurilor, chiar a băuturii alcoolice mai mult decât s-ar cuveni și, nu în ultimul rând a prostituției. Acestea, de asemeni, dau naștere la monștri nu la oameni. Un trup bolnav, așadar,  tratat cu știința ultrasofisticată a  zilelor noastre și hrănit cu radiații și bolile moderne ale civilizației, este un trup care dă naștere la ceea ce tot noi am creat. Pentru că moartea vine dinăuntru mai întâi, sufletul bolnav neavând cum să-și balsameze propriul înveliș....
       Căsătoria consumată mult înaite de vreme, de asemeni duce la sterilitate și boli genetice dar și strigătul extravagant al modernismului practicat injust. Deși pare o dogmă depășită, Logodna și Sfânta Taină a Cununiei, cerută și practicată de Biserică, protejează FAMILIA- celula fundamentală a societății, de riscurile ce pot surveni prin antrenarea ducerii unei vieți sexuale de timpuriu și mai ales a prostituției, fenomene grave, la scara întregii planete, care poluează natura însăși prin  lipsa curăției sufletești și trupești.
       Manipularea embrionilor, întâi la rozătoare, apoi la animale și, nu în ultimul rând asupra corpului uman, având drept scop progresul umanității este condamnată de religie, știindu-se faptul că din aceasta s-au născut toate ramurile celelate (fizica, chimia, biologia, bionica, cibernetica, chiar genetica),  omului nefiindu-i acordată libertatea de a distruge echilibrul din natură cu cercetări exagerate, considerate la prima vedere "mană cerească" , dar care are repercursiuni asupra întregului univers. Toți oamenii de știință mari, au avut o credință profundă (Newton, Pascal, Einstein, etc), descoperirile lor oprindu-se la un moment dat, nu din necunoaștere, ci pentru că nu au vrut să-și asume responsabilitatea desființării propriilor semeni.    Căci asta se va întâmpla dacă genetica- știința ultimă a cunoașterii și descoperirilor   în domeniul biofizicii și chimiei, va distruge metabolismul uman, clovnii  și genele umane realizate fiind chiar arma cu care va fi distrus ulterior. Considerat creație a lui Dumnezeu, după chipul și asemănarea Sa, omul nu trebuie să depășească anumite limite  morale și umane, chiar dacă este liber  să creeze. Nu trebuie să distrugă natura, cu toate bucuriile și frumusețile ei, nu-i este permis să cloneze oameni sau să realizeze gene megalomane. Cei care ajung la performențe într-un domeniu sau altul, nu cu de la sine putere au ajuns aici. Prin muncă asiduă și jertfă personală, e drept, dar cu harul Duhului Sfânt pe care Dumnezeu i-L trimite.
        Aceste extepriențe, așadar, vor duce mai întâi la distrugerea omului și implicit   la cea a întregului mapamond... E bine ca noi, oamenii, să  ascultăm de două ori, având două urechi și să experimentăm o singură dată,  gura fiind cea care dă frâu liber gândurilor nu întotdeauna de  bun augur. Pentru faptele noastre mâine vom vedea în urmașii creați de noi sechele umane și  nu fii și nepoți. Iată copilul creat de știință! Iată omul ce ne va moșteni mâine...!

       Lucrare premiată cu  Premiul I la Simpozionul Internațional de științe – Iași 19 august 2010

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar