Apreciez foarte mult modul în care maica Siluana a perceput lumea

Versiune tiparTrimite unui prieten
Când am fost întrebată despre maica Siluana, un cuvânt mi-a trecut prin minte și a rămas acolo:  normală.
Deși am glumit cu prietenii că a fi „normal” poate fi perceput ca fiind „plictisitor”, în acest caz, mă refer la asta într-un mod pozitiv și drăguț.
 
Apreciez foarte mult modul în care maica Siluana a perceput lumea. Când răspundea la întrebări sau dădea sfaturi, era foarte directă și sinceră, dar într-un mod cald și iubitor.
O percep ca fiind un  spirit liber. Deși era călugăriță, de obicei un rol foarte serios în Biserică, nu i-a fost frică să facă o glumă. Dar, în ciuda ușurinței cu care vorbea, este ușor de observat că punea mult înțeles în cuvintele ei și avea grijă de persoana de la celălalt capăt.
Deși majoritatea subiectelor pe care le-a discutat sunt profund religioase și uneori filozofice, ea a explicat concepte profunde într-un mod simplu, pe care mulți l-ar putea înțelege. Nu aveți nevoie de un doctorat pentru a înțelege învățăturile maicii Siluana, doar de un creier pentru a citi sau a asculta.
Deși nu am avut niciodată onoarea s-o cunosc, a absorbi învățăturile maicii Siluana e ca și cum aș asculta pe cineva pe care îl cunosc – am încredere în ea și îmi place să reflectez la cuvintele ei.

A.G. 

https://sebastianpress.org/god-where-is-the-wound/

 

 

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar