SĂ NE VINDECĂM IERTÂND

Versiune tiparTrimite unui prieten

Seminar Duhovnicesc

Mențiune: Vă încurajăm să scrieți în continuare pe adresa iertare@gmail.com pentru a face Seminarul iertării! Mesajele dumneavoastră ajung la noi și vă însoțim cu drag în această lucrare, după dorința Maicii Siluana. 

* Sesiunea 1: Ce este iertarea
Audio
* Sesiunea 2: Ce nu este iertarea
Audio
* Sesiunea 3: Uciderea fratelui
Anexa 1: Vinovăția
Anexa 2: Libertate și responsabilitate
Audio
* Sesiunea 4: Logica violenţei ucigaşe
Anexa 1: Schemele de inadaptare 
Anexa 2: Trăiri autentice și sentimente parazite
Anexa 3: Dependența emoțională
Audio 1
Audio 2
* Sesiunea 5: Ieşirea din logica violenţei ucigaşe
Anexa: Rugăciunea pentru vrăjmaşi
* Sesiunea 6: Cum iertăm
* Sesiunea 7: Încă o piedică în calea iertării
* Sesiunea 8: Liturghia iertării

Recomandări:

 

Seminar Duhovnicesc „Să ne vindecăm iertând” - format pdf

Tot mai multe persoane apelează la noi pentru a afla soluţii la numeroasele şi dureroasele probleme pe care ni le ridică viaţa. După părerea noastră, soluţia nu poate fi găsită decât de fiecare persoană în parte în directă conlucrare cu Harul lui Dumnezeu. Sfânta Biserică are şi ne oferă mijloacele prin care dobândim Harul, iar nouă ne revine datoria de a învăţa să-l păstrăm şi să lucrăm cu el.

În acest sens, seminariile de formare organizate de Centrul nostru sunt ocazii de a dobândi sau perfecţiona asemenea abilităţi. Rezultatele obţinute până în prezent sunt, cu mila lui Dumnezeu, încurajatoare. Din păcate, atât spaţiul cât şi timpul nostru sunt limitate şi nu putem satisface cererile tuturor celor doritori.

Ca urmare, oferim, cu titlul de încercare, seminarul online „Iertarea se învaţă?”. Răspunsul îl va da fiecare participant, după ce va parcurge sesiunile acestui seminar.

Poate participa oricine şi va beneficia cel care îşi va face "temele" cu toată seriozitatea.

Noi publicăm materialele necesare pentru fiecare sesiune, iar cursanţii sunt rugaţi să ne trimită temele pe adresa: iertare@gmail.com. Prima temă primită va fi considerată înscriere la seminar. Fiecare temă va fi studiată şi practicată timp de o săptămână sau şi mai mult, dacă e nevoie.

Vă asigurăm de confidenţialitatea corespondenţei. Dacă aveţi reţineri, puteţi folosi un pseudonim. Pentru noi contează lucrarea lăuntrică.

Precizăm că învăţătura din suportul de curs nu ne aparţine. Noi doar am prelucrat şi adaptat diferite studii pe care le-am menţionat, atunci când au fost luate din surse semnate de autorii lor. De aceea vă recomandăm să mergeţi mai departe în devenirea dumneavoastră adăpându-vă direct de la aceste surse.

Suntem conştienţi de neajunsurile acestei metode "virtuale", dar Îl rugam pe Bunul Dumnezeu să lucreze şi în aceste condiţii. Nădejdea noastră este ca, în timp, să se formeze grupuri de suport în parohii pentru o comunicare vie şi faţă către faţă în jurul Părintelui sau a unui specialist din parohie. Cei doritori ne pot contacta pentru informare şi formare.

Până atunci, Îl rugăm pe Domnul să ne binecuvânteze lucrarea şi să lucreze cu fiecare cursant în parte aşa cum numai El ştie.

Şi nu uitaţi: Dumnezeu trebuie căutat acolo unde este El în Sfânta Sa Biserică: în Sfintele Taine, în Sfintele Slujbe, în Rugăciune, în inima noastră, în faptele bune făcute în Numele Lui!

Pacea şi bucuria Domnului cu noi cu toţi!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar